F/A-XX: Αυτό είναι το μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς που θα αντικαταστήσει το F/A-18E/F

F/A-XX: Αυτό είναι το μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς που θα αντικαταστήσει το F/A-18E/F

Το νέο F/A-XX concept art και η σχετική περιγραφή του κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα σε ένα έγγραφο NAVAIR που ονομάζεται «Navy Aviation Vision 2030-2035».

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον αμυντικό συντάκτη της Aviation Week, Steve Trimble:

Η απεικόνιση του F/A-XX δείχνει canards και τι θα μπορούσε να είναι αεροπλάνα “ruddervator” παρόμοια με αυτά που είχε η επίδειξη τεχνολογίας YF-23, όπως επισήμανε ο Steve Trimble. Τυπικό ή όχι, η εικόνα διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες εικόνες F/A-XX που έδειχναν σχέδια σε σχήμα χωρίς ουρά / Dorito:

Η εικόνα δείχνει επίσης το μαχητικό μαζί με τρεις τύπους οχημάτων «απομακρυσμένων μεταφορέων»: Anti-Air, Ηλεκτρονικός Πόλεμος και Command and Control.

Η εικόνα δείχνει κάποιο είδος σύνδεσης μεταξύ των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του F/A-XX για να απεικονίσει την έννοια «Επανδρωμένο-Μη επανδρωμένο-Ομαδικό» ή το MUM-T.

Όσον αφορά την περιγραφή που σχετίζεται με την εικόνα, έχει ως εξής:

Το F/A-XX είναι το νέο μαχητικό κρούσης εντός της οικογένειας συστημάτων (FoS) της επόμενης γενιάς Air Dominance (NGAD).

Σχεδιάζεται να αντικαταστήσει το F/A-18E/F Super Hornet στη δεκαετία του 2030.

Οι ειδικές του δυνατότητες και τεχνολογίες βρίσκονται υπό ανάπτυξη, ωστόσο η ανάλυση δείχνει ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα, να ενσωματώνει τεχνολογία παθητικού και ενεργού αισθητήρα και να διαθέτει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον.

Καθώς τα Super Hornets αποσύρονται από την υπηρεσία, ένας συνδυασμός F-35C και F/A-XX θα παρέχει ικανότητα και χωρητικότητα τακτικών μαχητικών αεροσκαφών του Ναυτικού εντός του CVW. Οι προηγμένες δυνατότητες προβολής ισχύος που βασίζονται σε φορέα που υπάρχουν στο F/A-XX θα διατηρήσουν τη συνάφεια του CVN σε προηγμένα περιβάλλοντα απειλών.

Το F/A-XX αναμένεται να είναι το μαχητικό στοιχείο της οικογένειας συστημάτων Air Dominance (NGAD) του Ναυτικού.

Αν και έχει το ίδιο όνομα, αυτό το πρόγραμμα διαφέρει από το πρόγραμμα NGAD της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα NGAD του Ναυτικού έχει επιδιώξει να αντικαταστήσει τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου των Super Hornets στα καταστρώματα μεταφοράς καθώς το εισερχόμενο F-35C Lighting II Joint Strike Fighter φέρνει ένα stealth μαχητικό στην πτέρυγα αέρα.

Το πρόγραμμα είχε διαταραχές και ξεκίνησε την τελευταία δεκαετία, καθώς η υπηρεσία αγωνίστηκε με τη διαμόρφωση του μέλλοντος των αεροπορικών φτερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.