ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ουκρανία παρέλαβε την πιο αναβαθμισμένη έκδοση του MIG-29 από την εγχώρια βιομηχανία

Η Ουκρανία παρέλαβε την πιο αναβαθμισμένη έκδοση του MIG-29 από την εγχώρια βιομηχανία

Η ουκρανική αεροπορία παρέλαβε ένα πλήρως αναβαθμισμένο μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29, σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, λόγω των εντάσεων με την Ρωσία και την «εμπλοκή» της Δύσης στις τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών.

Είναι γνωστό ότι το Κίεβο προσπαθεί να αντικαταστήσει τον στόλο των παλαιών μαχητικών τύπου Su-27 και MiG-29, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ιστότοπος Militarnyi, το αναβαθμισμένο αεροσκάφος παραδόθηκε στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, μετά από την ολοκλήρωση επιτυχημένων δοκιμαστικών πτήσεων και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του MiG-29 στην έκδοση «MU2», πραγματοποιήθηκαν επισκευές και αναβαθμίσεις στην άτρακτο του μαχητικού, τις δεξαμενές καυσίμων, στα αερο-ηλεκτρονικά και άλλα λειτουργικά συστήματα, με αποτέλεσμα να «προστεθούν» 700 ώρες πτήσης στην διάρκεια 8 ετών του εναπομείναντος «κύκλου ζωής» του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων χρίβνια με στόχο την αναβάθμιση ακόμα ενός μαχητικού αεροσκάφους στην έκδοση «MU2», που θα του επιτρέπει την εκτέλεση αποστολών απέναντι σε εχθρικές αεροπορικές ή αντιαεροποπρικές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.