ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη συμμετοχή του γαλλικού μαχητικού τέταρτης γενιάς Rafale σε «Tiger Μeet» του ΝΑΤΟ

Πρώτη συμμετοχή του γαλλικού μαχητικού τέταρτης γενιάς Rafale σε «Tiger Μeet» του ΝΑΤΟ

Στο φετινό Tiger Meet των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25 και 30 Σεπτεμβρίου από την αεροπορική βάση του Albacete στην Ισπανία, συμμετείχαν 50 μαχητικά αεροσκάφη από 11 συνολικά αεροπορικές δυνάμεις.

Η ιδιαιτερότητα του εφετινού Tiger Meet ήταν η συμμετοχή 10 νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale της Γαλλικής Αεροπορίας, τα οποία ανήκαν στην Μοίρα 05/330 «Cote d’argent». Σκοπός της συμμετοχής των νέων γαλλικών μαχητικών στο «Tiger Meet 06» ήταν αφενός η σύγκριση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του με τις αντίστοιχες των συμμαχικών αεροσκαφών στην πράξη και σε περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού και αφετέρου η αξιολόγηση του συστήματος ηλεκτρονικής μεταφοράς των φακέλων συντήρησης του κάθε αεροσκάφους, στο κέντρο συντήρησης των αεροσκαφών του τύπου στο St. Dizier, μέσω του δορυφορικού συστήματος Syracuse. Σε καθημερινή βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που προέρχονταν από όλα τα συστήματα του κάθε αεροσκάφους κατά τις εξόδους του, αποστέλλονταν μέσο του δορυφορικού συστήματος στο St. Dizier για περαιτέρω ανάλυση. Η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών έφτασε το 100% και ο κινητήρας Μ88-2 της Snecma (μέλος του ομίλου Safran) απέδωσε παραπάνω από ικανοποιητικά τόσο σε εξόδους αναχαίτισης σε μεγάλα ύψη, όσο και σε πτήσεις πολύ μικρού ύψους κατά τη διάρκεια αποστολών προσβολής επίγειων στόχων. Τα περισσότερα από τα γαλλικά μαχητικά εκτελούσαν αποστολές και των δύο ρόλων σε καθημερινή βάση και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τα πληρώματα δύο διθέσιων Rafale Β άλλαξαν ρόλο στον αέρα όταν αυτό επιβλήθηκε από την εξέλιξη κάποιου σεναρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.