ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ισραήλ προχωρά σε «κανιβαλισμό» επιθετικών ελικοπτέρων Cobra

Το Ισραήλ προχωρά σε «κανιβαλισμό» επιθετικών ελικοπτέρων Cobra

Η Ισραηλινή αεροπορία παρέλαβε τον προηγούμενο μήνα 30 επιθετικά ελικόπτερα AH-1 Cobra από τα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού, τα οποία πρόκειται να υποστούν «κανιβαλισμό» προς όφελος του εν χρήσει στόλου ελικοπτέρων του ιδίου τύπου.

Τα ελικόπτερα παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραχώρησης πλεονάζοντος υλικού (EDA: Excess Defense Articles) του Αμερικανικού υπουργείου άμυνας που προβλέπει τη δωρεά παραχώρηση αμυντικού υλικού που χαρακτηρίζεται ως πλεονάζον από τα αποθέματα των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με άρθρο της «Αεροπορικής Επιθεώρησης», του μηνιαίου περιοδικού της Ισραηλινής αεροπορίας, τα 30 ελικόπτερα θα αποθηκευτούν σε δύο βάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ επιχειρεί περί τα 50 ελικόπτερα του τύπου σε τέσσερις εκδόσεις: 10 AH-1E “Tzefa”, 9 AH-1F (κατ’ άλλες πηγές έχουν αποσυρθεί), 5 AH-1G (κατ’ άλλες πηγές έχουν αποσυρθεί) και 25 AH-1S. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν υποστεί εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών τους, και φέρουν ποικιλία όπλων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι TOW 2A. Τα ελικόπτερα του τύπου χρησιμοποιούνται εκτεταμένα σε επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και κατά τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ το περασμένο καλοκαίρι. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.