ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των πρώτων πληρωμάτων του UAV ScanEagle

Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των πρώτων πληρωμάτων του UAV ScanEagle

Η Boeing ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τη διαδικασία εκπαίδευσης των πρώτων πληρωμάτων που θα αναλάβουν την επιχειρησιακή αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV: Unmanned Air Vehicle) τύπου ScanEagle.

Tα πληρώματα ανήκουν στη 820η Σμηναρχία Δυνάμεων Ασφαλείας της Αμερικανικής αεροπορίας, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Moody. To UAV ScanEagle, αναπτύχθηκε από τη Boeing σε συνεργασία με την Insitu inc. Και μέχρι σήμερα έχει ως σύστημα συμπληρώσει περισσότερες από 30.000 ώρες πτήσης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αναγνώρισης προς υποστήριξη μονάδων του Αμερικανικού ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ στα τελευταία δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι το ScanEagle που αξιοποιείται για την παρακολούθηση στόχων από ασφαλείς αποστάσεις και μετάδοση εικόνων σε σταθμούς εδάφους σε πραγματικό χρόνο, είχε αρχικά αναπτυχθεί με σκοπό τον εντοπισμό κοπαδιών ψαριών, κατευθύνοντας προς αυτά αλιευτικά σκάφη! Οι τροποποιήσεις που δέχθηκε προκειμένου να καταστεί ικανό για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, δεν αύξησαν σημαντικά το βάρος και τις διαστάσεις του, κάτι που σε συνδυασμό με το ότι δεν απαιτεί διάδρομο απο/προσγείωσης για να επιχειρεί, το καθιστά πολύτιμο επιχειρησιακό εργαλείο για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.