ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αεροπορικές ασκήσεις στη Βαλτική – Οι χώρες που συμμετέχουν

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών της Βαλτικής είναι σε αυξημένη επιφυλακή

Αεροπορικές ασκήσεις στη Βαλτική – Οι χώρες που συμμετέχουν

Αεροπορικές δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, αλλά και τη Φινλανδία λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της άμυνας της Συμμαχίας στα ανατολικά.

«Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνουμε στις ασκήσεις μας τόσο αεροπορικές όσο και δραστηριότητες εδάφους ολοκληρωμένης αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας», ανέφερε ο οργανωτής της άσκησης Μοίραρχος Κρεγκ Ντόκερ από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων Ουέντεμ.

«Αυτό υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι σύμμαχοι θωρακίζουν την ανατολική πτέρυγα και – ταυτόχρονα – προετοιμάζονται για την ουσιαστική εκτέλεση της αποτρεπτικής και αμυντικής αντίληψης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών της Βαλτικής είναι σε αυξημένη επιφυλακή. Μάλιστα η Εσθονία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μεταφέροντας άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Ρωσία ενώ οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Λετονία MLRS HIMARS.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι συμμετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις συναγερμού γρήγορης αντίδρασης, όπως αερομαχίες, Απώλεια Επικοινωνίας, Αναχαίτιση, Σενάρια Έρευνας και Διάσωσης, Κλειστή Αεροπορική Υποστήριξη και ανεφοδιασμός αέρος.

Τα ισπανικά συστήματα αεράμυνας NASAMS θα προσομοιώσουν την άμυνα της αεροπορικής βάσης Lielvarde στη Λετονία έναντι αεροπορικών επιθέσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάνω από δύο δωδεκάδες μαχητικά και αεροσκάφη υποστήριξης, καθώς και αερομεταφερόμενα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν στην εκπαίδευση που φιλοξενεί η Λετονία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.