ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο! Πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ελλάδας, στην Ευρωβουλή!

Αμερικανικό V-22 Osprey συνετρίβη σε άσκηση στην Αυστραλία: Επέβαιναν 20 πεζοναύτες -Τρεις νεκροί (βίντεο)

Σε εξέλιξη έρευνα διάσωσης

Αμερικανικό V-22 Osprey συνετρίβη σε άσκηση στην Αυστραλία: Επέβαιναν 20 πεζοναύτες -Τρεις νεκροί (βίντεο)

Ένα αεροσκάφος υβριδικής πτήσης τύπου V-22 Osprey, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη βόρεια Αυστραλία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση το Boeing MV-22B Osprey, κατέπεσε στο νησί Μέλβιλ στις 09:43 τοπική ώρα την Κυριακή. Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει 3 πεζοναύτες νεκρούς και 23 τραυματίες, κάποιοι εξ αυτών σοβαρά.

«Υπήρχαν συνολικά 23 επιβαίνοντες. Τρεις είναι νεκροί και πέντε άλλοι, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Ντάργουιν», αναφέρει αξιωματούχος σε ανακοίνωσή του.

«Ο στόχος μας ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Άμυνας είναι η ανταπόκριση στο περιστατικό και στην εξασφάλιση του ότι παρέχεται κάθε υποστήριξη και βοήθεια αυτήν την δύσκολη ώρα», σημείωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Αρκετοί άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά την συντριβή του κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν, σύμφωνα με το δημόσιο αυστραλιανό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS.

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι περιστατικό με αεροσκάφος με αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια γυμνασίων στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

 Το Sky News Australia μετέδωσε ότι ένα v-22 Osprey στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 Αμερικανοί πεζοναύτες συνετρίβη ανοιχτά της ακτής του Ντάργουιν και ότι γινόταν έρευνα.

«Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι το περιστατικό αφορά αμυντικό προσωπικό των ΗΠΑ και ότι δεν αφορά μέλη των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε επίσης το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό σημειώθηκε στη Νήσο Μέλβιλ, βόρεια του Ντάργουιν, κατά τη διάρκεια της άσκησης Predator’s Run 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι προγραμματιζόταν προηγουμένως να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 08:20 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το γραφείο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.