ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αραβικά μέσα: «Ισραηλινοί στρατιώτες έκλεψαν χρήματα και τιμαλφή αξίας σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Γάζα»

Δήλωση που έκανε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στη Γάζα

Αραβικά μέσα: «Ισραηλινοί στρατιώτες έκλεψαν χρήματα και τιμαλφή αξίας σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Γάζα»

Στα αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έκλεψαν χρήματα, χρυσό και τιμαλφή αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων σέκελ (24,5 εκατομμύρια δολάρια) από τους Παλαιστίνιους που εκτοπίζονται από τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη δήλωση που έκανε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στη Γάζα, σημειώθηκε ότι, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός έκλεψε χρήματα, χρυσάφι και τιμαλφή αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων σέκελ (24,5 εκατομμύρια δολάρια) από τη Γάζα κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου που συνεχίζεται εδώ και 92 ημέρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι οι κλοπές έγιναν με διάφορους τρόπους και ότι Ισραηλινοί στρατιώτες κατέσχεσαν τις τσάντες που μετέφεραν τιμαλφή, όπως χρήματα και χρυσό, από Παλαιστίνιους που μετανάστευαν από βορρά προς νότο, στο σημείο ελέγχου που είχε εγκατασταθεί στην οδό Salahaddin.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, ακόμη, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, που ανάγκασαν τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μπήκαν στα άδεια σπίτια και διέπραξαν ληστείες και ότι οι στρατιώτες έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και βίντεο από αυτό το έγκλημα και τις δημοσίευσαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, «η ισραηλινή εφημερίδα Yediot Ahronot ανέφερε προηγουμένως αυτό το έγκλημα και δήλωσε ότι οι περιουσίες των Γάζας έχουν κλαπεί συστηματικά από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα. Επιπλέον, η εφημερίδα έγραψε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέσχεσε 5 εκατομμύρια σέκελ κατά τη διάρκεια του πολέμου και τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο οικονομικό τμήμα του Υπουργείου Άμυνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Ynet» επιβεβαίωσε ότι κατασχέθηκαν 5 εκατομμύρια δολάρια από τη Λωρίδα της Γάζας και αναφέρθηκε στις ειδήσεις ότι μονάδα του Τμήματος Τεχνολογίας και Επιμελητείας του Στρατού κατέσχεσε τα κατασχεθέντα κεφάλαια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.