ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άσκηση προσομοίωσης πυρηνικού πλήγματος: Με εντολή Β.Πούτιν μαζική εκτόξευση βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (βίντεο)

Σε ετοιμότητα η ρωσική πυρηνική τριάδα

Άσκηση προσομοίωσης πυρηνικού πλήγματος: Με εντολή Β.Πούτιν μαζική εκτόξευση βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (βίντεο)

Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς την ικανότητα της να προκαλέσει ένα μαζικό πυρηνικό πλήγμα – από ξηράς, αέρος και θαλάσσης – ως απάντηση σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου σε μια ξαφνική άσκηση ετοιμότητας μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσης αποχώρησης από τη συνθήκη απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών.

«Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό των ρωσικών δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, να ενημερώνουν τον πρόεδρο Πούτιν για την άσκηση.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει ότι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε από πεδίο δοκιμών στη ρωσική Άπω Ανατολή, ότι ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Θάλασσα της Βαλτικής και ότι στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95MS εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ.

Η άσκηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ρωσία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Δύση για την Ουκρανία και ανακαλεί την επικύρωση μιας συνθήκης-ορόσημο για τις πυρηνικές δοκιμές για να ευθυγραμμιστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενέκρινε σήμερα την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών, μια νέα οπισθοδρόμηση στο ζήτημα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

«Δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς», δήλωσε σήμερα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Η πτήση του “τρόμου” του πυραύλου Yars

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.