Δεν πρόλαβε η ουκρανική αντεπίθεση: Το Μπάκχμουτ έπεσε! – Εκκαθαρίστηκαν όλες οι υπόγειες στοές του ΑΖΟΜ

Μόνο 8 οικοδομικά τετράγωνα εκτός ρωσικού ελέγχου

Δεν πρόλαβε η ουκρανική αντεπίθεση: Το Μπάκχμουτ έπεσε! – Εκκαθαρίστηκαν όλες οι υπόγειες στοές του ΑΖΟΜ

Oι Ουκρανοί δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσου την μεγάλη τους αντεπίθεση στο Μπάκχμουτ, το οποίο ουσιαστικά έχει πέσει καθώς εκκαθαρίστηκαν όλες οι υπόγειες στοές και τα κτίρια του βιομηχανικού συγκροτήματος ΑΖΟΜ.

Πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο απομένει το 17% της πόλης στον δυτικό τομέα, δηλαδή περίπου 8 οικοδομικά τετράγωνα.

Χωρίς το ΑΖΟΜ η τύχη του Μπάκχμουτ είμαι προδιαγεγραμμένη.

Η ρωσική προέλαση δείχνει πως η μάχη του Μπάκχμουτ πλησιάζει προς το τέλος της παρά το γεγονός ότι χθες οι Ουκρανοί έστειλαν και νέες ενισχύσεις μέσα στο ελεγχόμενο από το Κίεβο κομμάτι, από το Τσάσιβ Γιαρ.

Aυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας δρόμος στο Μπάκχμουτ που να θεωρείται ασφαλής για τους Ουκρανούς.

Χθες το πρωί ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε ανακοινώσει την εκκαθάριση του 70% της πόλης, αλλά έκτοτε υπήρξαν νέες εξελίξεις υπέρ της ρωσικής πλευράς.

Η κατάληψη του Μπάχκμουτ θα αποφέρει τεράστια στρατηγικά οφέλη στους Ρώσους και θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τους Ουκρανούς.

Το Μπάκχμουτ είναι ο «ομφαλός» των μετώπων του Ντόνμπας. Με λίγα λόγια είναι το κέντρο βάρους. Η κατάληψή του θα αποφέρει και την κατάρρευση των μετώπων σε Αβντίιβκα, Ούγκλενταρ, Μαρίνκα, όπως και Σεβέρσκ-Λίμαν και Κουπιάνσκ.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ουκρανοί θυσιάζουν χιλιάδες στρατιώτες για να το κρατήσουν ελπίζοντας να διεξάγουν την μεγάλη αντεπίθεσή τους την άνοιξη σε κάποιο καίριο σημείο του μετώπου που να τους αποφέρει μία αποφασιστική νίκη πριν υποστούν μία αποφασιστική ήττα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μπάκχουτ είναι κόμβος τριών σιδηροδρομικών γραμμών και τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.