ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αεροπλάνο γεμάτο με πρόσφυγες από την Καμπούλ έφτασε στην Αλβανία

Αεροπλάνο γεμάτο με πρόσφυγες από την Καμπούλ έφτασε στην Αλβανία

Με αμείωτο ρυθμό πραγματοποιούνται οι εκκενώσεις από το Αφγανιστάν αν και επικρατεί μεγάλος φόβος από την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Αεροσκάφος με 121 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την Καμπούλ και είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν βρέφη, παιδιά και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια. Ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους και μεταφέρθηκαν σε σκηνές όπου θα καταγραφούν τα στοιχεία τους και θα τους διανεμηθούν γεύματα, όπως μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters επιτόπου.

Πού αλλού θα μεταφερθούν πρόσφυγες

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι Αφγανοί που έφυγαν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη Δυρράχιο, όπου θα περιμένουν ώσπου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των φακέλων τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης και εκδοθούν οι βίζες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία, κράτη μέλη του NATO, καθώς επίσης και το Κόσοβο, αποδέχθηκαν το αίτημα της κυβέρνησης του αμερικανικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες που αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.