ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κοινές πολεμικές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας

Κοινές πολεμικές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας

Η ενεργή φάση των κοινών πολεμικών ναυτικών ασκήσεων της Ρωσίας και της Κίνας «Θαλάσσια συνεργασία – 2013» θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι  τις 10 Ιουλίου στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού του Μεγάλου Πέτρου, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Από τις δύο πλευρές θα συμμετέχουν περίπου 20 πλοία και πάνω από 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Βασικός στόχος των ασκήσεων θα είναι η  περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των ρωσοκινεζικών σχέσεων και ο εκσυγχρονισμός διοργάνωσης και διεξαγωγής κοινών δράσεων στη θάλασσα.

Οι ναύτες πολέμου των δύο χωρών θα απελευθερώσουν ένα πλοίο που κατελήφθη από πειρατές και θα διεξάγουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την παροχή βοήθειας σ’ένα πλοίο που έπαθε βλάβη. Εκτός τούτου θα επεξεργαστούν θέματα συνοδείας πλοίων και εφοδιασμού στη θάλασσα, καθώς και κοινή διοργάνωση ανθυποβρυχιακής, αντιαεροπορικής και αντιπλοιακής άμυνας. Οι ναυτικοί θα πραγματοποιήσουν πυροβολισμούς σε στόχους στην επιφάνεια και στον αέρα. Οι ασκήσεις θα ολοκληρωθούν με  θαλάσσια παρέλαση και πορίσματα.

Οι πρώτες ασκήσεις τέτοιου μεγέθους έγιναν τον Απρίλη της περσινής χρονιάς στην Κίτρινη θάλασσα. Εκ μέρους του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού στην επιχείρηση “Θαλάσσια συνεργασία – 2012” συμμετείχαν επτά πλοία και πλοία εφοδιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.