ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στόχος να σωθεί ο καταυλισμός Γιαρμούκ, που κατοικούν οι Παλαιστίνιοι στη Συρία

Στόχος να σωθεί ο καταυλισμός  Γιαρμούκ, που κατοικούν  οι Παλαιστίνιοι στη Συρία

Διαπραγματεύσεις διεξάγονται σήμερα με σκοπό την αποχώρηση από τον παλαιστινιακό καταυλισμό του Γιαρμούκ σύρων ανταρτών. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται επίσης ώστε να μείνει ο καταυλισμός εκτός των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του καθεστώτος, σύμφωνα με μια παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής.

«Ουδέτερες παλαιστινιακές οργανώσεις συντονίζουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και το στρατό του καθεστώτος για να κρατήσουν τις συγκρούσεις μακριά από τον καταυλισμό, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε η ίδια οργάνωση, η οποία δεν κατονομάζεται.

διαπραγματεύσεων είναι να διασφαλιστεί η αποχώρηση των μελών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού όπως και των μελών των παλαιστινιακών πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς από τον καταυλισμό και η ανάθεση της ασφάλειας του καταυλισμού σε ουδέτερες παλαιστινιακές προσωπικότητες, αναφέρει το ΑΜΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο καταυλισμός του Γιαρμούκ είναι άσυλο, ένα καταφύγιο για τους Παλαιστινίους και καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές στις συγκρούσεις στη Συρία δεν πρέπει να μπει σ΄αυτόν», τόνισε ένας από τους διαπραγματευτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αλ-Ουατάν, η οποία πρόσκειται στο καθεστώς, «ο συριακός στρατός συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις γύρω από τον καταυλισμό για να εισέλθει σ΄αυτόν, ενώ στρατιώτες έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν σ΄αυτόν για να εγγυηθούν την ασφάλεια των αμάχων».

Χθες, πραγματοποιήθηκαν πολλές αεροπορικές επιδρομές τον καταυλισμό που φιλοξενεί 150.000 ανθρώπους, ενώ μάχες και βομβαρδισμοί σημειώνονται στη γειτονική συνοικία Τανταμούν καθώς και άλλες περιοχές στη νότια Δαμασκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.