ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Έντονη ανησυχία από Βερολίνο για το νέο ρωσικό πύραυλο Avangard: «Δεν αντιμετωπίζεται αυτό το όπλο»

Έντονη ανησυχία  από Βερολίνο για το νέο ρωσικό πύραυλο Avangard: «Δεν αντιμετωπίζεται αυτό το όπλο»

Έντονη ανησυχία απο το Βερολίνο για την πρόσφατη δοκιμή του ελισσόμενου πολυηχητικού βλήματος Avangard από τη Ρωσία με επιφανείς Γερμανούς ειδικούς οι οποίοι προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει καμία άμυνα απέναντι στα νέα ρωσικά όπλα.

Πιο συγκεκριμένα ο Dirk Zimper επικεφαλής του κρατικού Κέντρου Έρευνας Διαστήματος DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V)που ανήκει στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι είναι πραγματικά δύσκολο σχεδόν αδύνατο για το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει το νέο αυτό ρωσικό ελισσόμενο βλήμα.

Μάλιστα ο Γερμανός ειδικός αποκάλυψε ότι ήδη οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του Avangard αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

«Προσπάθειες γίνονται, εδώ και καιρό για να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική άμυνα αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής», είπε για να συμπληρώσει:

«Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον στρατηγό Hyton των ηΠΑ στις 20 Μαρτίου του 2018 όταν σε κατάθεσή του σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου είχε πει ότι αποτελεσματικά αντιμετρά κατά τέτοιων πολυηχητικών βλημάτων δεν υπάρχουν σήμερα».

Ο Γερμανός ειδικός πρόσθεσε πως το βλήμα του Avangard μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο στόχο του ακόμη και εάν δεν φέρει καμία πολεμική κεφαλή εξαιτίας της μεγάλης κινητικής ενέργειας που θα έχει συσσωρεύσει τη στιγμή της πρόσκρουσης στο στόχο.

«Η απειλή είναι πραγματική και σοβαρή», υπογράμμισε.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1079286717826371584

Ο Γερμανός ειδικός έσπευσε όμως να πει ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου από τη Ρωσία δεν αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα κάνουν εντατικές έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και καιρό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα αναπτύξουν και τα δικά τους αντίστοιχα συστήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.