ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκρηξη στην Κίνα: Έξι νεκροί και 30 τραυματίες

Έκρηξη στην Κίνα: Έξι νεκροί και 30 τραυματίες

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 30 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης στην Κίνα.

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι ενώ 30 έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν προκληθεί ζημιές σε γύρω κτίρια, ανακοινώθηκε από τις αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:48 (τοπική ώρα, 08:48 ώρα Ελλάδας) στην επιχείρηση Tianjiayi Chemical, που βρίσκεται στην πόλη Γιαντσένγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ από κινεζικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν να σχηματίζεται μια τεράστια πύρινη σφαίρα ύψους δεκάδων μέτρων, καθώς και μια πυκνή στήλη γκρίζου καπνού να υψώνεται από μια βιομηχανική εγκατάσταση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει τους υαλοπίνακες γύρω κτιρίων να έχουν θρυμματιστεί από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σ’ αυτή την πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 260 χλμ. βόρεια της Σανγκάης.

Καθώς έπεφτε η νύχτα, η εγκατάσταση συνέχιζε να φλέγεται, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και 30 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, ενώ πολυάριθμοι άλλοι πιο ελαφρά, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις δημοτικές αρχές της Γιανγκτσένγκ.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται (…) Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται», ανέφερε η ίδια πηγή στο Weibo.

Η καταστροφή σημειώθηκε έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Εργάτες παγιδεύτηκαν όταν η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση βιομηχανικών κτιρίων που βρίσκονταν γύρω από το εργοστάσιο λιπασμάτων. Μερικοί, αιμόφυρτοι, εθεάθησαν να διαφεύγουν τρέχοντας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου το κινεζικό εθνικό κέντρο σεισμολογίας κατέγραψε στις 14:48 τοπική ώρα (08:48 ώρα Ελλάδας) σεισμική δόνηση μεγέθους 2,2 βαθμών στην πόλη. Η πληροφορία, την οποία αναφέρουν οι δημοτικές αρχές στο Weibo, φαίνεται πως είναι ενδεικτική της ισχύος της έκρηξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.