ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μόσχα: «Τον Σεπτέμβριο στέλνουμε την δεύτερη παρτίδα των S-400 στην Τουρκία & συζητάμε & για άλλα όπλα (Su-57)»

Μόσχα: «Τον Σεπτέμβριο στέλνουμε την δεύτερη παρτίδα των S-400 στην Τουρκία & συζητάμε & για άλλα όπλα (Su-57)»

«H προμήθεια της δεύτερης παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία εξελίσσεται κανονικά όπως προβλέπει το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Γιούρι Ουσακόφ ενώ πρόσθεσε σε ερώτηση για την απόκτηση μαχητικών Su-35 ότι «συζητάμε για ευρύ φάσμα θεμάτων» επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι υπάρχει κρούση για την εξαγωγική έκδοση του υπερμαχητικού Su-57.

Σε ότι αφορά τους S-400 η τήρηση του χρονοδιαγράμματος σημαίνει πως η δεύτερη παρτίδα θα φτάσει στην Τουρκία μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Καθημερινά εργαζόμαστε για την αποστολή της δεύτερης παρτίδας των S-400»

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις φήμες σχετικά με τα μαχητικά μας αεροσκάφη και την Τουρκία», τόνισε ο Ουσακόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Τουρκία θα θέσει στην ημερήσια διάταξη τη δυνατότητα αγοράς αεροσκαφών Su-35.

«Η Άγκυρα μελετά, εδώ και καιρός, την προσφορά της Ρωσίας για την εξαγωγή μαχητικών αεροσκαφών Su-35 στην Τουρκία μετά το «πάγωμα» της συμμετοχής της στο πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35 τον Ιούλιο», έγραψε η εφημερίδα Yeni Şafak, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό Επιτελείο Αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση. Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 λόγω της απόκτησης του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, διευκρινίζοντας πως η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020.

Προφανώς ο Ρώσος εκπρόσωπος δεν θέλει να συζητήσει το ζήτημα των Su-35 διότι πλέον τίθεται θέμα εξαγωγικής έκδοσης των Su-57

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Άγκυρα διακαώς θέλει ένα μαχητικό 5ης γενιάς και η δήλωση του Ρώσου εκπροσώπου επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του pronews.gr για πιθανή απόκτηση από την Άγκυρα της εξαγωγικής έκδοσης του Su-57.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.