Ο ISIS πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ – Πάνω από 60 νεκροί (φώτο-βίντεο)

Ο ISIS πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ – Πάνω από 60 νεκροί (φώτο-βίντεο)

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε γαμήλια τελετή στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, το Σάββατο.

Σίγουρα είναι μία επίθεση που έχει τη σημασία της αφού γίνεται εν μέσω των μυστικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ταλιμπάν για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε γαμήλια δεξίωση, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, το Σάββατο, ξεπερνούν τους 60, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 180.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Tolo, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη σε αίθουσα δεξιώσεων σε γαμήλια τελετή, ενώ οι τραυματίες από την έκρηξη ξεπερνούν τους 180.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε γαμήλια δεξίωση στα δυτικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν στις 10:40 μ.μ. τοπική ώρα.

​Μάρτυρες δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες και βίντεο από την έκρηξη.

​​Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι έκανε λόγο για απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων.

https://twitter.com/SultanFaizy/status/1162802117096169472?s=20

​Κατά το ίδιο πρακτορείο, πριν από μία εβδομάδα, έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 145 στη δυτική πλευρά της Καμπούλ.

Ο όγδοος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και των Ηνωμένων Πολιτειών τερματίστηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα χωρίς σημαντική πρόοδο.

Η Ουάσιγκτον και οι Ταλιμπάν προσπαθούν να επιτύχουν ειρηνευτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απόσυρση ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν με τη διαβεβαίωση ότι η χώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για τρομοκράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν την ευθύνη για την έκρηξη στη γαμήλια τελετή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Αφγανιστάν βρίσκεται διχασμένο από τον πόλεμο επί δεκαετίες, ενώ στη χώρα σημειώνονται έντονες συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και μαχητών των Ταλιμπάν, καθώς και ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και άλλους αντάρτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.