Φαινόμενα λιποταξίας στις ΤΕΔ – Διοικητής τουρκικών δυνάμεων: «Οποιος φύγει θα εκτελεστεί» – Μ.Ασαντ: «Θα εξοντωθούν»

Φαινόμενα λιποταξίας στις ΤΕΔ – Διοικητής τουρκικών δυνάμεων: «Οποιος φύγει θα εκτελεστεί» – Μ.Ασαντ: «Θα εξοντωθούν»

Ετοιμοι να πετάξουν τα όπλα και να φύγουν είναι οι Τούρκοι στρατιώτες στο παρατηρητήριο (κανονικό στρατόπεδο είναι) Νο 9 στο Morek αναγκάζοντας τον διοικητή τους να βγάλει διαταγή εκτέλεσης για όποιον επιχειρήσει κάτι ανάλογο.

Ηδη υπάρχουν πληροφορίες πως στο τουρκικό παρατηρητήριο επικρατεί “μύλος” με την τουρκική σημαία να κατέβηκε και να ανέβηκε ξανά κατά την διάρκεια της νύχτας. Πηγές του συριακού Στρατού αναμένουν άμεση αποχώρηση τους καθώς τα τρόφιμα και το νερό τους έχουν τελειώσει και δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού!

Οπως αποκαλύπτουν ρωσικά ΜΜΕ, ο Τούρκος διοικητής του παρατηρητηρίου Νο 9 αναγκάστηκε να βγάλει διαταγή εκτέλεσης καθώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα λιποταξίας.

“Οποιαδήποτε προσπάθεια αποχώρησης από το τουρκικό παρατηρητήριο και παράδοσης στον συριακό Στρατό θα αντιμετωπιστεί άμεσα με εκτέλεση”!

“O Eρντογάν και ο περίγυρος του γνωρίζει ότι αν οι τουρκικές δυνάμεις παραδοθούν στον συριακό Στρατό, αυτό θα κλονίσει την θέση του σε παγκόσμιο επίπεδο και θα τον γελοιοποιήσει” σχολιάζει Σύρος αναλυτής.

Οπως θα δείτε και στο βίντεο, στρατιώτες του συριακού Στρατού έφτασαν 500 και 100 μέτρα από την είσοδο του τουρκικού παρατηρητηρίου. Κατά την διάρκεια της νύχτας ο συριακός Στρατός ενίσχυσε τις θέσεις του περιμετρικά με άρματα μάχης.

“Bρισκόμαστε στη γέφυρα του Morek 500 μέτρα από το τουρκικό παρατηρητήριο Νο 9 όπου βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις με τον εξοπλισμό τους.

Ο συριακός Στρατός προχώρησε προς την πόλη του Morek και την διασφάλισε. Προχωράμε στην αποναρκοθέτηση της περιοχής. Απενεργοποιούμε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Από την γέφυρα αυτή είμαστε ακριβώς 500 μέτρα από τις τουρκικές δυνάμεις” αναφέρει Σύρος αξιωματικός.

Δείτε το βίντεο



Σύμβουλος Μ.Ασαντ: “Ο συριακός Στρατός θα εξοντώσει τις τουρκικές δυνάμεις”

“Ο συριακός Στρατός μπορεί να εξοντώσει όλες τις τουρκικές δυνάμεις στα παρατηρητήρια της Ιντλίμπ στις ζώνες αποκλιμάκωσης” ανέφερε ο σύμβουλος του Μ.Ασαντ, Bouthaina Shaaban.

“Το τουρκικό παρατηρητήριο στο Morek βρίσκεται υπό πολιορκία.

Ο συριακός Στρατός μπορεί να εξοντώσει τα τουρκικά παρατηρητήρια και τους τρομοκράτες.

Η Τουρκία παρείχε στήριξη στις τρομοκρατικές ομάδες με όπλα.

Επιπλέον η Αγκυρα δεν συμμορφώθηκε με τις συμφωνίες της Αστάνα και μετέτρεψε τα παρατηρητήρια σε εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, κατοχής εδάφους και βοήθειας σε τρομοκράτες” πρόσθεσε ο Shaaban.

Στο νότο της Ιντλίμπ ο συριακός Στρατός συγκεντρώνει νέες δυνάμεις στην περιοχή Al-Tamanah ανατολικά της Khan Sheikhoun και ετοιμάζεται για σύγκρουση. Ο αρχηγός των δυνάμεων “Τίγρης”, Suhail Hassan, επιθεωρεί την περιοχή της βόρειας Χάμα και της νότιας Ιντλίμπ.

Δείτε βίντεο και εικόνες










Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.