ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: «Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας εάν θα αγοράσει… Su-35 ή Su-57, αλλά τους λέμε να αγοράσουν αμερικανικά»

ΗΠΑ: «Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας εάν θα αγοράσει… Su-35 ή Su-57, αλλά τους λέμε να αγοράσουν αμερικανικά»

Ως… εσωτερικό θέμα της Τουρκίας χαρακτήρισε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιος για πολιτικά ζητήματα Τζον Ρουντ, τις ενέργειες της Τουρκίας για να αποκτήσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, ξεχνώντας όλες τις προηγούμενες προειδοποιήσεις περί νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) ή ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ είναι ενήμερες για τις τουρκικές ενέργειες για να αγοράσουν μαχητικά Su-35 και Su-57, αλλά αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα της Τουρκίας, ταυτόχρονα όμως καλούμε τη χώρα αυτή να προβεί σε αγορές αμερικανικού υλικού», δήλωσε ο Ρουντ.

Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που είχε ως θέματα ζητήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

«Είμαι ενήμερος για τις σχετικές ειδήσεις. Φυσικά και υπερηφανευόμαστε για τα αμερικανικά συστήματα, τα οποία έχουμε δημιουργήσει και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην χώρα αυτή.

Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους Τούρκους εταίρους μας, να προτιμήσουν στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμούς που παράγονται στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν επιχειρησιακή συμβατότητα.

Τους καλούμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ρούντ απαντώντας στο ερώτημα, κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει η αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57 την στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Μα φυσικά η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα. Μόνοι τους λαμβάνουν αποφάσεις. Όμως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε ο Ρούντ.

«Η Τουρκία είναι παλιός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μέλος του ΝΑΤΟ, κι έχουμε μαζί τους τακτικές επαφές. Εγώ για παράδειγμα, έχω τακτικές επαφές με τον ομόλογο μου στην Άγκυρα. Είναι ένας τομέας στον οποίο τα υπουργεία μας έχουν μια μακροχρόνια ιστορία συνεργασίας, όπως και στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.