ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράν: Ο Χ.Ροχανί απέρριψε «νέα συμφωνία» με τον Ντ.Τραμπ για τα πυρηνικά – «Περίεργη προσφορά»

Ιράν: Ο Χ.Ροχανί απέρριψε «νέα συμφωνία» με τον Ντ.Τραμπ για τα πυρηνικά – «Περίεργη προσφορά»

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί απέρριψε πρόταση για μια νέα “συμφωνία Τραμπ” με στόχο την επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, κάνοντας λόγο για μια “περίεργη” προσφορά και επικρίνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή πάντα αθετεί τις υποσχέσεις του, όπως είπε.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία του ο Ιρανός πρόεδρος διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον να επιστρέψει στη διεθνή συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις διεθνείς δυνάμεις, προσθέτοντας ότι το Ιράν μπορεί να αλλάξει πορεία ως προς τον περιορισμό των δεσμεύσεών του με βάση τη συμφωνία.

Ο Ροχανί άσκησε κριτική εις βάρος των Ευρωπαίων εταίρων της συμφωνίας που προκάλεσαν την ενεργοποίηση του μηχανισμού διαφωνίας για το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την πυρηνική συμφωνία (JCPOA), καταγγέλλοντας ότι απέτυχαν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφέρει πως «σήμερα, οι Αμερικανοί στρατιώτες κινδυνεύουν. Αύριο, μπορεί να κινδυνεύουν οι Ευρωπαίοι στρατιώτες».

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως αρνηθεί να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία όσο ισχύουν οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ενεργοποίησαν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών της διεθνούς συμφωνίας του 2015 (JCPOA) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.