ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή: Συμμαχία Τουρκίας με Χαμάς – Η Παλαιστίνη διέκοψε κάθε σχέση με ΗΠΑ και Ισραήλ

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή: Συμμαχία Τουρκίας με Χαμάς –  Η Παλαιστίνη διέκοψε  κάθε σχέση με ΗΠΑ και Ισραήλ

Εξαπλώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή μετά το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε εκτάκτως σήμερα πως η Παλαιστίνη διακόπτει «όλες τις σχέσεις» (ακόμη και αυτών που αφορούν την ασφάλεια) με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία προχωρά σε σύναψη συμμαχίας με την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, σε μια περίοδο όπου όλα κινούνται μέσα σε ένα πυριφλεγές σκηνικό.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε γνωστή αυτή την απόφαση πριν από την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης στη Μέση Ανατολή, με την οποία διαφωνεί πλήρως το Ισραήλ.

Το αμερικανικό σχέδιο αποτελεί «παραβίαση των συμφωνιών του Όσλο» που υπογράφτηκαν ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ το 1993, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής από το Κάιρο.

Ο Αμπάς, ο οποίος είπε ότι διαβίβασε το μήνυμα αυτό στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε το εβραϊκό κράτος να «αναλάβει τις ευθύνες του ως κατοχική δύναμη» των παλαιστινιακών εδαφών.

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά τη δημοσίευση του σχεδίου ειρήνης που φέρει την ονομασία «συμφωνία του αιώνα» την οποία ο Αμπάς, θεωρεί ως απόρριψη όλων των συμφωνιών που είχαν επιτευχθεί προηγουμένως, καθώς και του διεθνούς δικαίου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ότι δεν θα δεχτεί την «συμφωνία του αιώνα», όπως αυτή γνωστοποιήθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Αμπάς δήλωσε ότι η «συμφωνία του αιώνα» δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Δεν υπάρχει χώρος για ένα μέρος της αμερικανικής συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Αμπάς δήλωσε επίσης ότι έστειλε επίσημη ανακοίνωση στις ΗΠΑ λέγοντας ότι η παλαιστινιακή αρχή απορρίπτει το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής πρόσθεσε ότι παρά τη μείωση των δεσμών και της αντίστασης ορισμένων παλαιστινιακών φατριών, εξακολουθεί να δεσμεύεται για την αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του πολιτικού συμβουλίου της Χαμάς Ismail Heniyye, μια συνάντηση η οποία συνεχίζεται και προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρα της θα κάνει δηλώσεις εκτοξεύοντας νέα πυρά κατά ΗΠΑ και Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.