Μόσχα προς Άγκυρα: «Αν επιτεθείτε στην Ιντλίμπ θα έχετε πολύ άσχημο τέλος»

Μόσχα προς Άγκυρα: «Αν επιτεθείτε στην Ιντλίμπ θα έχετε πολύ άσχημο τέλος»

Η Μόσχα προειδοποίησε την Άγκυρα ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της Συρίας από την Τουρκία, θα έχει άσχημο τέλος για τις τουρκικές δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα προχωράει σε μια τόσο σκληρή δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ ήταν αυτός που προχώρησε στην βαρυσήμαντη δήλωση και απηχεί τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος και της ρωσικής προεδρίας.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία με πυραύλος Κρουζ στα ανοικτά των συριακών ακτών και κατηγόρησε την Άγκυρα για τον θάνατο 79 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της βόρειοδυτικής Συρίας χθες.

Καμία ανάμιξη με τον βομβαρδισμό των Τούρκων στρατιωτών δεν έχει η Ρωσία, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, καθώς τα χτυπήματα ήταν αφενός μεν αμιγώς συριακά, αφετέρου δε οι Τούρκοι δεν έπρεπε να είναι εκεί μιας και οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ βομβάρδιζαν επιτιθέμενους τρομοκράτες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ρωσική πλευρά, βοήθησε να μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία οι Τούρκοι.

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

«Χθες, 27 Φεβρουαρίου οι τρομοκράτες της Χαγιάτ Ταχρίρ Ασ-Σαμ επιχείρησαν επίθεση στο συριακό στρατό στην περιοχή του οικισμού Μπεχούν. Οι Σύροι απάντησαν στα πυρά, πετυχαίνοντας και Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις μάχης μαζί με τις τρομοκρατικές ομάδες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής πλευράς, καμία μονάδα του τουρκικού στρατού δεν υπήρχε και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Μετά την πληροφορία ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ Τούρκων στρατιωτικών, η ρωσική πλευρά έλαβε μέτρα για την κατάπαυση πυρός και για την μεταφορά τραυματιών και νεκρών στο έδαφος της Τουρκίας. Αεροπορία δεν χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή του Μπεχούν.», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.