ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε υπηρεσία το ρωσικό τυφέκιο που καταρρίπτει ελικόπτερα (βίντεο)

Σε υπηρεσία το ρωσικό τυφέκιο που καταρρίπτει ελικόπτερα (βίντεο)

Στη διάθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκεται από εδώ και πέρα το τουφέκι ASVK, που κατασκευάστηκε από τη βιομηχανία παραγωγής όπλων, Degtyarev, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ιζβέστια, επικαλούμενη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δοκιμών του νέου τουφεκιού, οι στρατιώτες πραγματοποίησαν εικονικές ασκήσεις, όπου απωθούν μια έχθρικη επίθεση ελικοπτέρου σε αεροδιάδρομο.

Ο συνταγματάρχης Valery Yuryev, αναπληρωτής πρόεδρος της ένωσης των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, μιλώντας στην Ιζβέστια ανέφερε ότι το τουφέκι αυτό θα επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να εκτελεί βολή μέχρι και έως 2 χιλιόμετρα.

Διαβεβαίωσε ότι οι σφαίρες του ASVK, διαμετρήματος 12.7 χιλιοστών, μπορούν να διαπεράσουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού, οχήματα του πεζικού, καθώς και αερομεταφερόμενα οχήματα.

«Η σφαίρα είναι ικανή, παράλληλα, να τρυπήσει τη θωράκιση του ελικοπτέρου, καθώς και το αλεξίσφαιρο τζάμι που προστατεύει τους πιλότους», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.