ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ σε ζευγάρι στην Ατλάντα (βίντεο)

ΗΠΑ: Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ σε ζευγάρι στην Ατλάντα (βίντεο)

Στην απόλυση δύο αστυνομικών και στην απενεργοποίηση σε γραφείο άλλων τριών προχώρησε την Κυριακή ο δήμαρχος της Ατλάντα, σε συνεργασία με την ηγεσία της αστυνομίας στην περιοχή. Οι πέντε αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εμφανίστηκαν να χρησιμοποιούν βία ενάντια σε ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο και να χρησιμοποιούν όπλα αναισθητοποιήσης τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα και η επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή, χαρακτήρισαν «συγκλονιστικό» το περιστατικό και δεν έκρυψαν την οργή τους. Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας καταγράφηκε το Σάββατο το βράδυ, ενώ στην Ατλάντα, όπως και σε δεκάδες άλλες πόλεις των ΗΠΑ, βρίσκονταν σε εξέλιξη μεγάλες διαδηλώσεις και συγκρούσεις, για τη δολοφονία από αστυνομικούς του Τζορτζ Φλόιντ. Η εικόνα των αστυνομικών που κατέβασαν με τη βία από το αυτοκίνητο το ζευγάρι και τους κτύπησαν με όπλα αναισθητοποίησης, πριν τους περάσουν χειροπέδες, βγήκε μέσω του βίντεο που ακολουθεί στα social media:

Το βίντεο δείχνει μια ομάδα αστυνομικών με ταραχές και μάσκες αερίου που περιβάλλουν ένα αυτοκίνητο. Οδηγός είναι ένας άντρας και συνοδηγός μια γυναίκα. Οι αξιωματικοί τραβούν τη γυναίκα και φαίνεται να χρησιμοποιούν τίζερ στον άνδρα. Τοποθετούν χειροπέδες με φερμουάρ στη γυναίκα στο έδαφος. Το ζευγάρι δεν φαίνεται να αντιστέκεται.

Ο Δήμαρχος της Ατλάντα είπε ότι οι κατηγορίες έχουν απορριφθεί εναντίον του ζευγαριού και ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν δια ζώσης το περιστατικό, δήλωσαν ότι πριν επιτεθούν στο ζευγάρι, οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, ενώ άλλος δημοσιογράφος είπε ότι η αστυνομία τρύπησε επίσης τα ελαστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ατλάντα βρίσκεται υπό απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή το βράδυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.