ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προς σύγκρουση Τουρκίας-Αιγύπτου: Αιγύπτιος Α/ΓΕΣ: «Είμαστε έτοιμοι» – Νέες δυνάμεις στέλνει το Κάϊρο στην Λιβύη

Προς  σύγκρουση Τουρκίας-Αιγύπτου: Αιγύπτιος Α/ΓΕΣ: «Είμαστε έτοιμοι»  – Νέες δυνάμεις στέλνει το Κάϊρο  στην Λιβύη

Συνεχίζει να μεταφέρει δυνάμεις η Αίγυπτος στα σύνορα με την Λιβύη με τις αντιμαχόμενες παρατάξεις στη χώρα να ετοιμάζονται για τη μάχη της κατάληψης της Σύρτης, ενώ όλα δείχνουν σε σύγκρουση Αιγύπτου-Τουρκίας επι λιβυκού εδάφους.

Ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου του αιγυπτιακού Στρατού στρατηγός Mohamed Farid δήλωσε σήμερα σε σύσκεψη με διοικητές της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, στα σύνορα με την Λιβύη “ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλους τους κινδύνους και τις προκλήσεις.”

https://twitter.com/LNA2019M/status/1270789780016713728

Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» τα «αδέρφια μας οι Αιγύπτιοι στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις στα σύνορα με την ϊβύη», χωρίς όμως να αναφέρεται εάν τα έχουν περάσει ή όχι.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1270782966512472064

Παράλληλα τα MiG-29 που έχει παραλάβει ο LNA πραγματοποίησαν νέες αποστολές πάνω από την Σύρτη σήμερα προκαλώντας την οργή του Ερντογάν ο οποίος έθεσε το θέμα στην συνομιλία που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση με το «πρόβλημα» των 19 ρωσικών μαχητικών στην Λιβύη.

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1270238701201821696

https://twitter.com/LNA2019M/status/1270779548846694400

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε σήμερα την πρόταση εκεχειρίας που είχαν προτείνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σισι και ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ και όλα δείχνουν ότι όλα οδεύουν προς σύγκρουση, αυτή τη φορά με ενεργή ανάμιξη Αιγύπτιων και Τούρκων.

Στο μεταξύ άφαντη είναι η γαλλική φρεγάτα FS Jean Bart η οποία υποτίθεται θα ήλεγχε τα σκάφη που μεταφέρουν παράνομα φορτία όπλων στην Λιβύη, σύμφωνα με την επιχείρηση «παρωδία» ΕΙΡΗΝΗ της ΕΕ.

Το γαλλικό σκάφος έχει αναχωρήσει από την περιοχή αφήνοντας την φρεγάτα του ΠΝ «ΣΠΕΤΣΑΙ» μόνη να προσπαθεί, έστω και με «ευρωπαϊκό πηλίκιο» ανεπιτυχώς να σταματήσει τις μεταφορές όπλων, μένοντας απλός παρατηρητής.

Το τουρκικό πλοίο CIRKIN όπως φαίνεται και στον χάρτη έμφορτο με όπλα συνεχίζει απτόητο την πορεία του για την Τρίπολη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες.

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 3 έως 4 τουρκικές φρεγάτες, καταδεικνύοντας το μέγεθος κινητοποίησης του τουρκικού Ναυτικού, με το ΠΝ να έχει μόνο μία φρεγάτα και αυτή μετά από ακύρωση της συμμετοχής της «ΥΔΡΑ» λόγω βλάβης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συμβάν με την απειλή από το τουρκικό Ναυτικό κατά ελικοπτέρου της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» που στάλθηκε για να παρακολουθήσει το τουρκικό σκάφος, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον κωμικό χαρακτήρα της επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ» η οποία έχει μείνει ακάλυπτη από την ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.