Α.Σαλέχ: «Συμφωνήσαμε με Ν.Δένδια για συγκρότηση επιτροπής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης»

Α.Σαλέχ: «Συμφωνήσαμε με Ν.Δένδια για συγκρότηση επιτροπής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης»

Επιτροπή ειδικών για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Λιβύης και της Ελλάδας αναμένεται να δημιουργηθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Λίβυος αξιωματούχος αποκάλυψε για τα όσα συμφώνησαν οι δύο άνδρες: «Μιλήσαμε για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά αποφασίσαμε πρώτα να δημιουργήσουμε μια επιτροπή από Λίβυους ειδικούς, οι οποίοι θα μας στείλουν τις προτάσεις τους, θα αξιολογήσουν τα συμφέροντά μας, τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των υπόλοιπων εμπλεκομένων πλευρών και τελικά θα θέσουν το ζήτημα στο νομοθετικό σώμα. Θα αποφασιστεί πώς και υπό ποια μορφή θα υιοθετηθούν αυτές οι συμφωνίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εν λόγω επιτροπή θα συγκροτηθεί μετά την επιστροφή του στη χώρα, καθώς προς το παρόν βρίσκεται στη Ρωσία κι έχει επαφές με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ στη συνέχεια υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γενεύη της Ελβετίας, με πιθανούς ενδιάμεσους προορισμούς τη Ρώμη και το Αλγέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.