ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρίστας εγκλωβίστηκε σε αεροδρόμιο για 110 ημέρες λόγω κορωνοϊού (βίντεό)

Τουρίστας εγκλωβίστηκε σε αεροδρόμιο για 110 ημέρες λόγω κορωνοϊού (βίντεό)

Ένας Ευρωπαίος τουρίστας στις Φιλιππίνες εγκλωβίστηκε για 110 μέρες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα λόγω του lockdown!

Τις πρώτες μέρες ο Εσθονός τουρίστας αναγκαζόταν να κοιμάται στο πάτωμα και στα καθίσματα στην αίθουσα αναμονής, αλλά μετά από μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του παραχώρησαν ένα δωμάτιο με κρεβάτι.

Όλο αυτό το διάστημα ζούσε με τρόφιμα που του προσέφεραν υπάλληλοι του αεροδρομίου μαζί με είδη ατομικής υγιεινής!

Το δράμα του έγινε γνωστό τον περασμένη Παρασκευή, όταν με μια ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε viral, απηύθυνε έκκληση σε τοπικά και διεθνή ΜΜΕ να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό του. «Είμαι Ευρωπαίους από την Εσθονία και εδώ και πάνω από 100 μέρες είμαι εγκλωβισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλας. Χρειάζομαι βοήθεια για να μπορέσω να φύγω από εδώ. Έφθασα στη Μανίλα στις 20 Μαρτίου κι οι Αρχές μου απαγόρευσαν την είσοδο στις Φιλιππίνες. Η αεροπορική εταιρεία Air Asia, με την οποία ταξίδεψα, μου πήρε το διαβατήριο και σταμάτησε τη λειτουργία της την ίδια μέρα. Δεν μου επιτρέπουν να πετάξω με άλλο αεροσκάφος. Είμαι άτομο με αναπηρία, η υγεία μου χειροτερεύει λόγω της κακής διατροφής, της έλλειψης ήλιου και καθαρού αέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τελικά η οδύσσειά του έλαβε τέλος με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας και μετά από 110 μέρες έλαβε το πράσινο φως να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Με τη βοήθεια του Θεού και χάρη σ’ όλους εκείνους που με στήριξαν αυτή τη δύσκολη περίοδο, επιστρέφω στο σπίτι μου. Η πτήση μου θα προσγειωθεί το μεσημέρι στο Ταλίν. Σας ευχαριστώ που κάνατε γνωστή στον κόσμο την περιπέτειά μου, τις καλές συμβουλές και την υποστήριξη που μου παρείχατε. Τα καταφέραμε, παιδιά!», έγραψε σε νεότερη ανάρτησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.