ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρίσι: Εντοπίστηκε πτώμα σε κελάρι έπαυλης αξίας 35 εκατ. ευρώ – Δολοφονήθηκε πριν 30 χρόνια (φώτο)

Παρίσι: Εντοπίστηκε πτώμα σε κελάρι έπαυλης αξίας 35 εκατ. ευρώ – Δολοφονήθηκε πριν 30 χρόνια (φώτο)

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι, καθώς οι εργασίες ανακαίνισης μιας ερειπωμένης έπαυλης στη «πόλη του φωτός», και μάλιστα πολύ κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, διεκόπησαν απότομα μετά τον εντοπισμό στο υπόγειό της ενός πτώματος που βρισκόταν εκεί επί τριάντα ολόκληρα χρόνια.

Η έπαυλη δίπλα στην πρώην κατοικία του Yves Saint Laurent στη συνοικία Faubourg Saint-Germain του Παρισιού, παρέμενε ακατοίκητη από το 1980.

​Τον περασμένο Ιανουάριο την αγόρασε ο τραπεζικής επενδυτής Ζαν Μπερνάρ Λαφοντά καταβάλλοντας 35 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες ανακαίνισης, ωστόσο, στο ερειπωμένο κτίριο των 1.580 τ.μ. σταμάτησαν όταν τα συνεργεία εντόπισαν στις 26 Φεβρουαρίου ένα πτώμα κάτω από σανίδια και μπάζα, όπως αναφέρει η Le Monde.

https://twitter.com/monsieurkaplan/status/1219201548452093953

«Όλοι αισθανθήκαμε συντριβή, όταν μάθαμε ότι ήταν εκεί για τόσο πολύ καιρό εν αγνοία μας», δήλωσε η Σαμπίν Λεμπρετόν, επικεφαλής τοπικής ένωσης με στόχο τη διατήρηση της έπαυλης.

Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε έρευνα καθώς η νεκροψία έδειξε ότι το πτώμα έφερε τραύματα από μαχαίρι και σπασμένα οστά. Έγγραφα που βρέθηκαν επάνω του, επέτρεψαν στην αστυνομία να αναγνωρίσει ότι η σορός ανήκε στον Ζαν-Πιερ Ρενό, που δεν είχε μόνιμη κατοικία και αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, ενώ οι ιατροδικαστές κατέληξαν ότι ο θάνατός του συνέβη πριν από τρεις δεκαετίες.

​«Πιθανώς ενεπλάκη σε καυγά με κάποιο άλλο περιθωριοποιημένο άτομο. Αλλά παραμένει άγνωστο αν πέθανε στην έπαυλη, ή μετέφεραν τη σορό του εδώ. Ίσως να μη βρούμε ποτέ ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του. Δεν αποκλείεται ο δολοφόνος να είναι κι ο ίδιος πλέον νεκρός», είπε πηγή της αστυνομίας στη Le Monde.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συγγενείς του θύματος ενημερώθηκαν για τον θάνατό του, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης της έπαυλης αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια. Οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο με στόχο τη μετατροπή της σε κτίριο που θα στεγάζει τα γραφεία διεθνούς εταιρείας, όπως αναφέρει η Le Parisien.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.