ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τα Su-30 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ γιατί δεν είχαν αγοραστεί οι απαραίτητοι πύραυλοι!

Η Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τα Su-30 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ γιατί δεν είχαν αγοραστεί οι απαραίτητοι πύραυλοι!

Αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρμένιου στρατηγού Μόζες Χαγκομπιάν, ο οποίος παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών από την θέση του στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ο οποίος αποκάλυψε ότι όντως εκτοξεύτηκαν πύραυλοι Iskander κατά του Αζερμπαϊτζάν και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αρμενικά μαχητικά Su-30 επειδή δεν είχε προνοήσει το αρμενικό ΥΠΑΜ να αγοράσει τα απαραίτητα όπλα για το αεροσκάφος!

Ο Χαγκομπιάν προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις, καθώς αποκάλυψε ότι η Αρμενία εκτόξευσε ρωσικούς πυραύλους τύπου Iskander στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν θα πω πού. Η Ρωσία παρέδωσε επίσης στρατιωτικές προμήθειες στην Αρμενία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στο βαθμό που το επέτρεπε η συνείδησή τους».

Ωστόσο, ο Αρμένιος στρατιωτικός αναφέρθηκε στα παρωχημένα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και στα «περίφημα» μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30SM που είχε αποκτήσει η χώρα του από την Ρωσία, με τον ίδιο εξηγεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις, διότι δεν είχαν διαθέσιμους πυραύλους, αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει για την απόκτησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμενικών στρατιωτικών δυνάμεων, λέγοντας πως «η κινητοποίηση δεν εξελίχθηκε αποτελεσματικά στη διάρκεια των εχθροπραξιών, καθώς μέχρι τις 30 Οκτωβρίου είχε γίνει πραγματοποιηθεί σε ποσοστό 70% η κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στη δημοκρατία του Αρτσάχ και σε ποσοστό 52% στην Αρμενία, μια διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των εχθροπραξιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.