ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η συνάντηση Μακρόν και Ζελένσκι για Ντονμπάς και… Rafale

Η συνάντηση Μακρόν και Ζελένσκι για Ντονμπάς και… Rafale

Αν και ο Εμμάνουελ Μακρόν σκόπευε να επισκεφτεί το Κίεβο για να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του Ζελένσκι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως είχε ανακοινώσει ο Γάλλος πρέσβης στην Ουκρανία, οι εξελίξεις και οι εντάσεις με τη Ρωσία φαίνεται πως «πρόλαβαν» τον Γάλλο Πρόεδρο.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναμένεται να πραγματοποιήσει ταξίδι στην Γαλλία για να συνομιλήσει με το Μακρόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχαν αναφέρει γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στην ατζέντα του Γάλλου Προέδρου βρίσκονταν και η πιθανότητα πώλησης μαχητικών Rafale.

Αυτό ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς οι δύο Πρόεδροι θα συζητήσουν κυρίως για την ανατολική Ουκρανία και την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανότητα., καθώς θα μπορούσε να συνδεθεί με τα ζητήματα ασφαλείας και την αύξηση των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας ως μέσο αποτροπής έναντι της Μόσχας

Η ανακοίνωση του Ελιζέ

Εντούτοις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, οι δύο πρόεδροι θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εργασίας στο Ελιζέ σε μια συγκυρία αύξησης της έντασης στην Ουκρανία με την ενίσχυση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά της.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει το Κρεμλίνο ότι αψηφά το αίτημά της για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της και υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν έχει, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική σύρραξη στο πλαίσιο του τετραμερούς διαλόγου με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την γαλλική προσφορά, αυτή μπορεί να περιέχει την παράδοση μεταχειρισμένων αλλά και νέων αεροσκαφών Rafale, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, ως μια πιο βιώσιμη λύση για τη σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών μαχητικών MiG-29.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.