ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

O Ν.Πασινιάν συγκάλεσε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας – Ενημέρωσε τον Β.Πούτιν για τις διαβουλεύσεις με τον ΟΟΣΑ

O Ν.Πασινιάν συγκάλεσε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας – Ενημέρωσε τον Β.Πούτιν για τις διαβουλεύσεις με τον ΟΟΣΑ

Ο Νικόλ Πασινιάν ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν ότι αναμένεται να ζητήσει διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΟΣΑ) εν μέσω της νέας κλιμάκωσης με το Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθυμίζεται ότι το Γιερεβάν έχει κατηγορήσει στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν ότι επιχείρησαν να διεκδικήσουν έδαφος στην επαρχία Σιουνίκ της Αρμενίας.

Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ την ίδια ημέρα είχε ανακοινώσει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην επαρχία και «εάν κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν μέτρα».

«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. Συζήτησαν την κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όταν αντάλλασσαν απόψεις για το πρόσφατο συμβάν στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με όλες τις διατάξεις των δηλώσεων των Ρώσων, Αρμενίων και Αζερμπαϊτζάν ηγετών, που εκδόθηκαν στις 9 Νοεμβρίου 2020 και στις 11 Ιανουαρίου, ιδίως όσον αφορά την αυστηρή συμμόρφωση με την κατάπαυση του πυρός» ανακοίνωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο.

Όπως υποστηρίζει η ίδια ανακοίνωση, ο Πούτιν επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει την «ενεργή διαμεσολάβηση» και να διατηρήσει στενές επαφές με Γιερεβάν και Μπακού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πασινιάν, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ρώσο πρόεδρο, τάχθηκε υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου και της συνεργασίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων, «αποκλειστικά μέσω ειρηνικών πολιτικών και διπλωματικών μέσων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.