ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίθεση σε τζαμί στο Πακιστάν: O δράστης φορούσε αστυνομική στολή σύμφωνα με τις αρχές

«Υπάρχει ολόκληρο δίκτυο πίσω από τον δράστη» λένε

Επίθεση σε τζαμί στο Πακιστάν: O δράστης φορούσε αστυνομική στολή σύμφωνα με τις αρχές

Αστυνομική στολή φορούσε ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 101 ανθρώπους σε τζαμί στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πεσαβάρ του Πακιστάν δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας «δεν τον έλεγξαν επειδή φορούσε αστυνομική στολή (…). Ήταν παράλειψη (από άποψη) ασφάλειας», δήλωσε ο Μοαζάμ Τζαχ Ανσάρι, ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνκβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία έχει μια «αρκετά σαφή εικόνα» για την ταυτότητά του, έχοντας συγκρίνει τα υπολείμματα από το σώμα του που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης με τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας.

«Υπάρχει ολόκληρο δίκτυο πίσω από τον δράστη»

«Υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο πίσω από αυτόν (τον δράστη)», πρόσθεσε ο Ανσάρι, εξηγώντας ότι η επίθεση της Δευτέρας δεν σχεδιάστηκε μόνο από το πρόσωπο που την εκτέλεσε.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν το απόγευμα της Δευτέρας στο τέμενος του αρχηγείου της αστυνομίας για να προσευχηθούν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας την κατάρρευση ενός τοίχου ο οποίος καταπλάκωσε τους αστυνομικούς.

Οι αρχές διερευνούν πώς μπορεί να σημειώθηκε μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας σε μια από τις πιο αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές της πόλης, όπου βρίσκονται γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν εδώ και αρκετά χρόνια και η χειρότερη από την έξαρση της βίας στην περιοχή μετά την κατάληψη της Καμπούλ (Αφγανιστάν) το 2021 από τους Ταλιμπάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.