ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Γαλλία: «Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα χρειαζόταν 15 ή 20 χρόνια»

Τι ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Κλεμέν Μπον

Γαλλία: «Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα χρειαζόταν 15 ή 20 χρόνια»

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμέν Μπον δήλωσε οτι θα χρειαζόταν τουλάχιστον 15 ή 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια της Ουκρανίας για ένταξη στην Ε.Ε.

«Αν λέμε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε 6 μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια, λέμε ψέματα. Δεν είναι αλήθεια», είπε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό της εβραϊκής κοινότητας Radio J. «Πιθανότατα είναι ίσως 15 ή 20 χρόνια. Ό,τι και να γίνει, είναι πολύ μεγάλο διάστημα», πρόσθεσε.

«Χρειάζεται πολύς χρόνος και δεν θέλω να πουλάμε ψευδαισθήσεις και ψέματα. Αν πούμε στους Ουκρανούς «καλώς ήρθατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν διαβάσατε πλήρως το συμβόλαιο, η υποσημείωση λέει: θα είναι σε 15 χρόνια, τότε νομίζω ότι διαμορφώνουμε το έδαφος για την απογοήτευση μιας ολόκληρης γενιάς Ουκρανών», είπε ο Μπον.

Η εναλλακτική Μακρόν και το «όχι» από Ζελένσκι

Ο Γάλλος υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η πρόσφατη πρόταση του Μακρόν για τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, «δεν αποτελεί εναλλακτική λύση» σε οποιαδήποτε ένταξη στην ΕΕ για την Ουκρανία και «δεν εμπόδισε τη μελλοντική της ένταξη στην ΕΕ».

«Είναι ένα συμπληρωματικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα συγκεκριμένο πολιτικό έργο σε χώρες που δεν βρίσκονται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θέλουν να έρθουν πιο κοντά στην Ένωση», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε σε ομιλία του το Σάββατο, ότι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στην προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν ένας «συμβιβασμός» με τη Ρωσία, ως απάντηση στο σχέδιο που πρότεινε ο Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.