ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Ακλόνητη η υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Συναντήθηκε με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Ακλόνητη η υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, σήμερα στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Ρουστέμ Ουμέροφ, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών και τις επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.

«Με τον χειμώνα να αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Ο Γ.Γ. επανέλαβε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία για να καταστήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι Σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

Η συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Ουμέροφ ακολουθούν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον υπουργό Ουμέροβ στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο και κατά τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.