ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Αίγυπτος προσπαθεί να επιταχύνει την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα έχει μειωθεί δραστικά

Η Αίγυπτος προσπαθεί να επιταχύνει την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Η Αίγυπτος προσπαθεί να επιταχύνει την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος, αφού η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα μετά το τέλος της εκεχειρίας, την 1η Δεκεμβρίου, έχει μειωθεί δραστικά.

Ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας Πληροφοριών, τόνισε εξάλλου ότι η Αίγυπτος δεν θα δεχθεί ποτέ την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που, λόγω των επιχειρήσεων του Ισραήλ, οι κάτοικοι του θύλακα ωθούνται νότια προς τα σύνορα με την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

Ο Ρασουάν πρόσθεσε ότι το Κάιρο εκτιμά πως οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν στόχο να ωθήσουν τους Παλαιστίνιους προς την Ιορδανία.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, το πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, είναι το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορούν να εισέρχονται στον θύλακα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καύσιμα.

Ο αριθμός των φορτηγών που περνούν καθημερινά από τη Ράφα έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες και πλέον λιγότερα από 100 εισέρχονται στη Γάζα, έναντι σχεδόν 200 ημερησίως που έφταναν στον παλαιστινιακό θύλακα τις επτά ημέρες που διήρκεσε η εκεχειρία.

Χθες Τετάρτη 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και 69.000 λίτρα καυσίμων εισήλθαν στη Γάζα μέσω της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αίγυπτος, όπως και ο ΟΗΕ, πιέζουν το Ισραήλ να επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχου των φορτηγών που μεταφέρουν βοήθεια, στο πλαίσιο της οποίας τα οχήματα πηγαίνουν στα σύνορα Αιγύπτου- Ισραήλ για να υποβληθούν σε ελέγχους προτού επιστρέψουν πίσω στη Ράφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.