ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδονησία: Σαμάνος σκότωσε 12 άτομα σε «τελετουργία μαγείας»

Στον κήπο του βρέθηκαν αρκετά θαμμένα πτώματα ατόμων ηλικίας 25 έως 50 ετών

Ινδονησία: Σαμάνος σκότωσε 12 άτομα σε «τελετουργία μαγείας»

Στην Ιάβα της Ινδονησίας η αστυνομία συνέλαβε τον σαμάνο ενός χωριού, γιατί κατηγορείται ότι σκότωσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας «τελετουργίας μαγείας».

Σύμφωνα με όσα γράφει η τοπική εφημερίδα Kompas ο σαμάνος, ονόματι  Σλάμετ Τοχάρι, υποσχέθηκε στα άτομα που τον εμπιστεύτηκαν ότι θα αυξήσει τα χρήματά τους με τη βοήθεια ενός μαγικού τελετουργικού.

Μέρος του «τελετουργικού» ήταν η χρήση ενός ποτού, όπου ο σαμάνος ανακάτευσε υπνωτικά χάπια με κυανιούχο κάλιο.

Ο Σλάμετ Τοχάρι φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε και έθαψε «δεκάδες ανθρώπους». Έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 12 θύματα μέχρι στιγμής. Στον κήπο του βρέθηκαν αρκετά θαμμένα πτώματα ατόμων ηλικίας 25 έως 50 ετών.


Ο σαμάνος έχει ήδη ποινικό μητρώο για πλαστά χρήματα. Τώρα αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Το τοξικό περιεχόμενο αποδείχθηκε μετά από τοξικολογική εξέταση σε ορισμένα ζωτικά όργανα του ενός εκ των θυμάτων. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν ότι όργανα, όπως το στομάχι, οι νεφροί, οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος, το συκώτι, τα υγρά του αίματος και τα στοματικά υγρά, βρέθηκαν ότι περιείχαν στοιχεία από κυανιούχο κάλιο.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου της Περιφερειακής Αστυνομία της Κεντρικής Ιάβας, Σλάμτ Ισουάντο, εξήγησε ότι το κυανιούχο κάλιο ταξινομείται ως πολύ θανατηφόρα ουσία. Το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αισθητό σε κάποιον άνθρωπο μέσα σε λίγα λεπτά, ειδικά εάν η δόση που δίνεται είναι μεγάλη.


«Αυτό το δηλητήριο δρα πολύ γρήγορα. Έτσι, η καταστροφή των κυττάρων υπολογίζεται μεταξύ ενός και πέντε λεπτών. Εάν η δόση είναι αρκετά μεγάλη, θα πεθάνει σε λίγα λεπτά», είπε.

Η σύζυγος του Τοχάρι, Σενέχ, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι ο σύζυγός της ήταν σαμάνος που κέρδιζε χρήματα. Πρόσθεσε πως γενικά δεν γνώριζε πολλά για τις δραστηριότητες του συζύγου της παρόλο που είναι παντρεμένοι εδώ και 25 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.