ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Ένοπλος «άνοιξε πυρ» κοντά στην πανεπιστημιούπολη της Βαλτιμόρης – Τέσσερις τραυματίες (upd)

Ανακοινώθηκε πως η κρίση τερματίστηκε, χωρίς ωστόσο, να έχουν γίνει ακόμη περισσότερα γνωστά

ΗΠΑ: Ένοπλος «άνοιξε πυρ» κοντά στην πανεπιστημιούπολη της Βαλτιμόρης – Τέσσερις τραυματίες (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 07:49) Το βράδυ της Τρίτης (3/10), τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου κοντά στον χώρο πανεπιστημιούπολης της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης (BPD) ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι επενέβη για να θέσει υπό έλεγχο την «κατάσταση» που δημιούργησε «ένοπλος που άνοιξε πυρ» και κατόπιν τόνισε πως υπάρχουν «πολλά θύματα» κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ.

Παρότρυνε τους πολίτες να βρουν «ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφύγουν την περιοχή.

Αργότερα, ανέφερε πως θεωρεί ότι η κρίση τερματίστηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Μόργκαν Στέιτ είναι πανεπιστήμιο όπου ιστορικά φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Το τρέχον διάστημα, έχει περίπου 9.000 σπουδαστές.

Τα λεγόμενα mass shootings –οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης– παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ, χώρα η οποία μετρά περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κανείς να τα αποκτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και περίπου ο ένας ενήλικους στους δύο ζει σε νοικοκυριό που διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.