ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ιράν: Συνοδεία του Ναυτικού η διέλευση των ιρανικών εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Τεχεράνη ετοιμάζεται για ενδεχόμενα ισραηλινά αντίποινα

Ιράν: Συνοδεία του Ναυτικού η διέλευση των ιρανικών εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (17/4) πως το Ναυτικό του Ιράν συνοδεύει ιρανικά εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την πρώτη απευθείας ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για πλήγμα κατά του κτιριακού συγκροτήματος της ιρανικής διπλωματικής αποστολής στη Δαμασκό, το οποίο φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ.

Το Ιράν ετοιμάζεται για ενδεχόμενα ισραηλινά αντίποινα.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει την απάντηση.

«Το Πολεμικό Ναυτικό εκτελεί αποστολή συνοδείας ιρανικών εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και η φρεγάτα μας Jamaran είναι παρούσα στον Κόλπο του Άντεν για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο Ιρανί.

Η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συνοδεύσει και πλοία άλλων χωρών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αναστατωθεί εξαιτίας επιθέσεων από τους Χούθι, συμμάχους του Ιράν.

Συνομιλίες για την απελευθέρωση του πληρώματος του MSC Aries

Στις 13 Απριλίου, οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν το MSC Aries, ένα υπό πορτογαλική σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, για το οποίο η Τεχεράνη υποστηρίζει πως συνδέεται με το Ισραήλ.

Η ναυτιλιακή εταιρεία MSC ανακοίνωσε σήμερα πως τα 25 μέλη του πληρώματος του πλοίου αυτού είναι ασφαλή και πρόσθεσε πως συνομιλίες με τις ιρανικές αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξασφαλισθεί η απελευθέρωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πορτογαλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες, Τρίτη, τον πρεσβευτή του Ιράν για να καταδικάσει τη σύλληψη του πλοίου και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.