ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι Ιρανοί ισχυρίζονται πως ο Μ.Νετανιάχου έχει στήσει «παγίδα» στην Δύση και την «σέρνει» σε ολοκληρωτικό πόλεμο

«Αν μας επιτεθεί το Ισραήλ η απάντηση μας θα είναι άμεση και ισοπεδωτική»

Οι Ιρανοί ισχυρίζονται πως ο Μ.Νετανιάχου έχει στήσει «παγίδα» στην Δύση και την «σέρνει» σε ολοκληρωτικό πόλεμο

Οι Ιρανοί προειδοποιούν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στήνει παγίδα στη Δύση προετοιμάζοντας το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή για να την οδηγήσουν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο!

Η Τεχεράνη προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από μια τέτοια κλιμάκωση όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε δηλώσεις του ο Σεγιέντ Μεχντί Χοσσεϊνί Ματίν, κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε:

«Η απάντηση στο επόμενο λάθος των Σιωνιστών δεν θα πάρει 12 ημέρες.

Θα αποφασιστεί μόλις δούμε τι έκανε το εχθρικό καθεστώς.

Θα είναι άμεση και χωρίς προειδοποίηση.

Θα είναι ισχυρότερη και πιο σοβαρή», υποστήριξε ο Matin, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ιράν να επιτεθεί σε κέντρα αμάχων ή να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, παρόλο που είπε ότι το Ιράν γνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι ένα πυρηνικό κράτος.

Ο Matin υποστήριξε πως το Ιράν δεν έκανε κανένα είδους στρατηγικό λάθος, επιτιθέμενο στο Ισραήλ, ενώ τόνισε ότι η Δύση χάνει την αξιοπιστία της στη Μέση Ανατολή, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Είναι μια καλή ευκαιρία για τις δυτικές χώρες να δείξουν ότι είναι λογικοί παράγοντες και ότι δεν πρόκειται να παγιδευτούν από τον Νετανιάχου και τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να παραμείνει στην εξουσία για όσο διάστημα θα μπορούσε πραγματικά να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Matin.

Όπως είπε ο Matin, το Ιράν εξέτασε προσεκτικά τις επιλογές του και κατάλαβε ότι υπάρχει μια παγίδα, «όχι για το Ιράν, αλλά για τα δυτικά κράτη και τις συμμαχικές χώρες, οι οποίες παρασύρονται από το Σιωνιστικό κράτος σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

«Σύντομα ο κόσμος μπορεί να μην είναι σε θέση να ελέγξει τις συνέπειες» υπογράμμισε ο Ιρανός διπλωμάτης, ο οποίος διέψευσε τις δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων πως εάν οι ιρανικοί πύραυλοι και drones δεν καταρρίπτονταν, θα υπήρχαν χιλιάδες θύματα στον άμαχο πληθυσμό.

«Οι ιρανικές δυνάμεις δεν στόχευσαν καμία κατοικημένη τοποθεσία για να αποτρέψουν ανθρώπινες απώλειες, ούτε επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτήρια και κέντρα.

Ήταν μια νόμιμη αμυντική επιχείρηση που διεξήχθη με τρόπο που έδωσε σημαντική προειδοποίηση.

Τώρα, μπορώ να πω ότι η αποστολή έχει ολοκληρωθεί. 

Αυτό έχουμε ανακοινώσει και δημόσια, ότι η αποστολή έχει ολοκληρωθεί» επισήμανε ο Ιρανός διπλωμάτης.

Το Ισραήλ έλαβε την απόφαση να ανταποδώσει την μαζική ιρανική επίθεση του Σαββάτου και το υπουργικό πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνέρχεται σήμερα Τετάρτη 17/4 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να αποτιμήσει τις εξελίξεις και πιθανότατα να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το που, το πότε και το πώς θα απαντήσει.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι αποφάσεις αυτές μπορεί να κρίνουν ακόμα και το μέλλον του πλανήτη καθώς το ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι μακρινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.