ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι: Έρευνες για δύο αγνοούμενους – Δεκάδες τραυματίες (upd) (φωτο-βίντεο)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου στο Αμερικανικό Μουσικό Σχολείο

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι: Έρευνες για δύο αγνοούμενους – Δεκάδες τραυματίες (upd) (φωτο-βίντεο)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 18:44) Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/6) στο κέντρο του Παρισιού, όπου κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ένα εξ αυτών έχει μερικώς καταρρεύσει. 

Σωστικά συνεργεία αναζητούν δύο αγνοούμενους στα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε εν μέρει μετά την ισχυρή έκρηξη.

Τουλάχιστον 29 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γαλλικών αρχών.

Παρά τις προηγούμενες πληροφορίες για διαρροή αερίου, στην περιοχή αναπτύχθηκε τμήμα των εγκληματολογικών ερευνών.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο, γύρισα το κεφάλι μου και είδα μια μπάλα φωτιάς. Έτρεξα μακριά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας: «Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα και μας είπε να εκκενώσουμε την περιοχή».

Η αστυνομία του Παρισιού ζήτησε επίσης από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή για να μπορέσουν να επέμβουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα την περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Λοράν Νουνιές σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής 16 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση επτά εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, με αποτέλεσμα ένα κτήριο να καταρρεύσει εν μέρει και άλλα δύο να τυλιχτούν στις φλόγες.

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και όταν βγήκα από το εστιατόριο, είδα πυρκαγιά στο τέλος της οδού Σεν Ζακ», είπε ένας 29χρονος εργαζόμενος.

Περίπου 230 πυροσβέστες συμμετείχαν στην επιχείρηση, για την εξέλιξη της οποίας είχε συνεχή ενημέρωση η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η οδός Σεν Ζακ οδηγεί από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ απέχει λίγα οικοδομικά τετράγωνα από τους περίφημους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήμουν στο σπίτι και έγραφα… νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας», δήλωσε η ιστορικός Τέχνης Μονίκ Μοσέ, υπογραμμίζοντας πως από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της. «Ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα και μου είπε ότι η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενώσουμε την περιοχή το συντομότερο δυνατόν. Πήρα τον φορητό υπολογιστή και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν σκέφτηκα καν να πάρω τα φάρμακά μου», αφηγήθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.