ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κατασχέθηκαν 1,8 τόνοι κοκαΐνης στη Νιγηρία – Πάνω από 270 εκατ. ευρώ η αξία τους

Τα ναρκωτικά προορίζονταν για αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία

Κατασχέθηκαν 1,8 τόνοι κοκαΐνης στη Νιγηρία – Πάνω από 270 εκατ. ευρώ η αξία τους

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Νιγηρίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ότι εντόπισε σε αποθήκη του Λάγκος και κατ’ επέκταση κατέσχεσε ποσότητα 1,8 τόνων κοκαΐνης, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 278,5 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ναρκωτικά προορίζονταν για αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε άνθρωποι (τέσσερις Νιγηριανοί και ένας Τζαμαϊκανός) που κατηγορούνται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο οι αρχές της Νιγηρίας παρακολουθούσαν από το 2018 σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA).

Η δυτική Αφρική αποτελεί σημαντικό κόμβο διαμετακόμισης κοκαΐνης που παρασκευάζεται στη Λατινική Αμερική και πωλείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον περασμένο Απρίλιο, στην Ακτή Ελεφαντοστού κατασχέθηκαν περισσότεροι από δύο τόνοι κοκαΐνης, ενώ το 2019 στο Πράσινο Ακρωτήριο είχαν κατασχεθεί 9,5 τόνοι κοκαΐνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2020 οι κατασχέσεις κοκαΐνης σε όλον τον κόσμο ξεπέρασαν συνολικά τους 1.424 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.