ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κονγκό: Τουλάχιστον 37 άτομα ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στον στρατό (βίντεο)

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση αυτή Τραγωδία στο

Κονγκό: Τουλάχιστον 37 άτομα ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στον στρατό (βίντεο)

Τουλάχιστον 37 νέοι σκοτώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Μπραζαβίλ του Κονγκό, καθώς  ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στον στρατό της χώρας.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση αυτή.

«Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 37 νεκρούς και πολλούς τραυματίες» ανέφερε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων που συγκρότησε ο πρωθυπουργός Ανατόλ Κολινέ Μακοσό, κάνοντας λόγο για «τραγωδία».

Σύμφωνα με την υπηρεσία που είχε αναλάβει την ασφάλεια του χώρου, στο στάδιο Μισέλ Ντ’Ορνάνο, οι νεαροί που ήθελαν να ενταχθούν στον στρατό ήταν πολλές χιλιάδες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το ποδοπάτημα προκλήθηκε από νεαρούς που ήθελαν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον στρατό, έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Στο Κονγκό η ανεργία στους άνδρες ξεπερνά το 20%, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας. Ορισμένοι από τους νέους άνοιξαν δια της βίας την πύλη του γηπέδου, άλλοι πήδηξαν μέσα αφού σκαρφάλωσαν σε έναν τοίχο.

Πολλές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης –ορισμένες επαληθεύτηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο– δείχνουν άψυχα πτώματα στο δημοτικό νεκροτομείο και τραυματίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Μπραζαβίλ.

Σε τουλάχιστον δύο βίντεο που τραβήχθηκαν μέσα στο νεκροτομείο, φαίνονται πτώματα ακόμη και στο πάτωμα. Κάποια από τα θύματα είναι μισόγυμνα, άλλα φορούν μόνο σορτσάκι και μακό μπλουζάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.