ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυάγιο Titan: Βίντεο-προσομοίωση δείχνει πως διαλύεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσης

Ο θάνατός των πέντε ατόμων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος φαίνεται πώς ήταν ακαριαίος

Ναυάγιο Titan: Βίντεο-προσομοίωση δείχνει πως διαλύεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσης

Με «μαύρα γράμματα» γράφτηκε τελικά ο επίλογος της αναζήτησης του υποβρυχίου Titan, συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν κοντά στο σημείο ναυαγίου του Τιτανικού, γεγονός που σημαίνει ότι και οι πέντε επιβάτες του είναι νεκροί.

Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, τα οποία εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων (487 μέτρα) από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού. Ανάμεσά τους είναι ένα σύστημα προσθαλάσσωσης, ένα παράθυρο θύρας και ένα οπίσθιο κάλυμμα από το υποβρύχιο.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, τα συντρίμμια υποδηλώνουν καταστροφική αποσυμπίεση που οδήγησε στη διάλυση του τουριστικού βαθυσκάφους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια προσομοίωση σχετικά με το τι παθαίνει ένα υποβρύχιο όταν υποστεί αποσυμπίεση.

Δείτε πώς διαλύεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσης:

Ακαριαίος θάνατος για τα 5 άτομα που επέβαιναν στο Titan

Ο θάνατός των πέντε ατόμων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος φαίνεται πώς ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών. «Η μόνη σωτήρια χάρη είναι ότι ο θάνατος θα ήταν άμεσος, κυριολεκτικά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι άνδρες δεν θα είχαν ιδέα τι συνέβαινε», δήλωσε στο Skynews, ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης που γνώριζε δύο από τους πέντε επιβαίνοντες.

«Οι επιβάτες του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan θα είχαν πεθάνει ακαριαία και δεν θα γνώριζαν καν ότι υπήρχε πρόβλημα εάν το σκάφος είχε εκραγεί», δήλωσε ο Dale Mole, πρώην γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο BBC.

«Ο θάνατος θα ήταν ακαριαίος», είπε στο BBC. Αν και αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν τραγικό, ο Mole είπε ότι το να κολλήσει μέσα στο σκάφος θα ήταν μια πολύ χειρότερη εναλλακτική για το πλήρωμα του Titan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν… κάνει κρύο, το οξυγόνο σου τελειώνει. Αν δεν μπορούμε να τους έχουμε πίσω, αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.