ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Νότια Κορέα: Ξεκίνησε τη ναυπήγηση της δεύτερης φρεγάτας FFX-III

Οι διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2025 και οι σχετικές θαλάσσιες δοκιμές τον Ιούνιο του 2026

Νότια Κορέα: Ξεκίνησε τη ναυπήγηση της δεύτερης φρεγάτας FFX-III

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας SK Oceanplant, ανακοίνωσαν ότι στις 27 Ιουλίου ξεκίνησε η ναυπήγηση της δεύτερης φρεγάτας FFX-ΙΙΙ.

Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2022. Εκτός του δεύτερου πλοίου, η SK Oceanplant θα ναυπηγήσει το τρίτο και το τέταρτο πλοίο.

Η τοποθέτηση της τρόπιδας του δεύτερου πλοίου έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024 και η καθέλκυση του για το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Οι διαδικασία της ναυπήγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2025 και οι σχετικές θαλάσσιες δοκιμές τον Ιούνιο του 2026, οπότε και θα παραδοθεί στο Νοτιοκορεατικό ναυτικό.

Η τρίτη φρεγάτα αναμένεται να παραδοθεί το Δεκέμβριο του 2026 και η τέταρτη τον Ιούνιο του 2027.

Οι φρεγάτες FFX-ΙΙΙ έχουν εκτόπισμα 4.300 τόνους (πλήρης φόρτος), μήκος 129 μέτρα και πλάτος 14,8 μέτρα.

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών, σύστημα προστασίας CIWS, 16 κάθετα κελιά αντιαεροπορικών πυραύλων, οκταπλό εκτοξευτή πυραύλων κατά πλοίων και τορπιλοσωλήνες των 324 χιλιοστών.

Ο κύριος αισθητήρας των πλοίων είναι ένα ραντάρ AESA πολλαπλών λειτουργιών. Το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό, με ηλεκτροκινητήρες (για χαμηλές ταχύτητες) και αεροστρόβιλους (για υψηλές ταχύτητες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μέγιστη ταχύτητα των πλοίων είναι της τάξεως των 30 κόμβων (55,5 χιλιόμετρα την ώρα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.