ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο Ε.Μακρόν ζητά να «χτυπηθεί η Χαμάς από διεθνή συμμαχία» – Μ.Νετανιάχου: «Δεν είναι όπως ο ISIS μακριά αλλά στα προάστια του Παρισίου»

Στέλνει πλωτό νοσοκομείο του γαλλικού ναυτικού στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ε.Μακρόν ζητά να «χτυπηθεί η Χαμάς από διεθνή συμμαχία» –  Μ.Νετανιάχου: «Δεν είναι όπως ο ISIS μακριά αλλά στα προάστια του Παρισίου»

Με σκεπτικισμό αντιμετώπισαν αναλυτές και μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία την πρόταση που έκανε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρον, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, “να πολεμήσει τη Χαμάς” ο διεθνής συνασπισμός που δημιουργήθηκε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν το γεγονός ότι ακόμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σημείωσε μόνο τη συμβολική διάσταση αυτής της προσφοράς.

Είπε ότι η Χαμάς “δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρώπη. Είναι το Ισλαμικό Κράτος στα προάστια του Παρισιού”.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Monde, εκπονήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, αιφνιδιάζοντας ακόμα και το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και φαίνεται να έλαβε υπόψη κυρίως τα εσωτερικά αντιτρομοκρατικά ζητήματα και την ισχυρή απήχηση της σύγκρουσης στο γαλλικό έδαφος.

Τα Ηλύσια επιδιώκουν, κατά την Monde, να απαγορεύσουν κάθε αλληλεγγύη προς τη Χαμάς, προτρέποντας τους εταίρους τους να αποδεχθούν ότι το ισλαμιστικό κίνημα δεν πρέπει ποτέ ξανά να θεωρηθεί νόμιμος πολιτικός παράγοντας, στην Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή.

Κατά τον Μπακαβάν, ο διεθνής συνασπισμός όχι μόνο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο στο Ισραήλ, όπως στο Ιράκ και τη Συρία λόγω της υποστήριξης του Ιράν στη Χαμάς, αλλά και επειδή “η ενσωμάτωση της Χαμάς ως εχθρού με τον ίδιο τρόπο με το  Ισλαμικό Κράτος θα οδηγούσε στην αποχώρηση όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής από τον συνασπισμό”.

Την ίδια στιγμή την αποστολή ενός πλοίου του γαλλικού ναυτικού στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να συνδράμει το έργο των νοσοκομείων της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα από την Αίγυπτο, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο αυτό το πλωτό νοσοκομείο θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Τουλόν μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.