ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ερντογάν δεν το βάζει κάτω: «Γιατί δεν θα πούμε το «ναι» στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Επιμένει η Άγκυρα στο επιχείρημα ότι Στοκχόλμη και Ελσίνκι συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις Κούρδων

Ο Ερντογάν δεν το βάζει κάτω: «Γιατί δεν θα πούμε το «ναι» στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επαναλαμβάνει την εμπρηστική ρητορική για Σουηδία και Φινλανδία. «Δεν λάβαμε χειροπιαστές προτάσεις από Σουηδία και Φινάνδία για να ενταχθούν οι χώρες στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.   

Επιμένει η Άγκυρα στο επιχείρημα ότι Στοκχόλμη και Ελσίνκι συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις Κούρδων.

Ερντογάν στον Economist: Γιατί δεν θα πούμε το «ναι» στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τους ενδοιασμούς του για την προσχώρηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραθέτει το δικό του αφήγημα στο περιοδικό «Economist».

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράφει άρθτην άρνηση της χώρας στο ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδίαρο στον Economist στο οποίο επιχειρεί να εξηγήσει την ρητορική της Τουρκίας και .

Συγκεκριμένα στο κείμενό του ο Τούρκος πρόεδρος, ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως η Άγκυρα δεν θα συναινέσει στην ένταξη των δύο χωρών στην βορειοατλαντική συμμαχία εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Ανάμεσα στα άλλα ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθαρίζει στον Economist πως επιθυμεί να δει την Σουηδία και την Φινλανδία να καταδικάζουν την τρομοκρατία μη βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο το ΡΚΚ και τα παρακλάδια του αλλά και να άρουν τον περιορισμό στην πώληση όπλων που έχουν επιβάλει στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ο περιορισμός έχει επιβληθεί από τους συμμάχους μετά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τους πυραύλους S-400 από την Ρωσία παρά τις αντιρρήσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.