Ο… Μακρόν προειδοποίησε την Τεχεράνη με συνέπειες εάν συνεχίσει να στέλνει drones στην Ρωσία

Μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ιράν

Ο… Μακρόν προειδοποίησε την Τεχεράνη με συνέπειες εάν συνεχίσει να στέλνει drones στην Ρωσία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι για τις…  συνέπειες της προμήθειας drones στην Ρωσία και ζήτησε από την Τεχεράνη να τερματίσει την βοήθεια προς την Μόσχα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ιρανό πρόεδρο, ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε για την σοβαρότητα των συνεπειών, τόσο στον τομέα της ασφάλειας, όσο και στον ανθρωπιστικό τομέα, της αποστολής drones στην Ρωσία και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της ιρανικής βοήθειας προς τον επιθετικό πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την κατεύθυνση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και «υπενθύμισε την βούληση της Γαλλίας και των ευρωπαίων εταίρων της για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο θέμα αυτό».

Υπογράμμισε την σημασία που έχει για την Τεχεράνη να λάβει συγκεκριμένα και επαληθεύσιμα μέτρα αποκλιμάκωσης και να εφαρμόσει, πλήρως και χωρίς καθυστέρηση, τις διεθνείς της υποχρεώσεις, καθώς και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA)» στις 4 Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας Μακρόν-Ραΐσι διάρκειας ενενήντα λεπτών συζητήθηκε ο τρόπος «για την προώθηση των σχέσεων, κυρίως των διαπραγματεύσεων (για το πυρηνικό πρόγραμμα) και οι εξελίξεις στην περιοχή», δήλωσε για λογαριασμό της Τεχεράνης ιρανός αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.