ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Οι Ιταλοί θα αφήνουν ελεύθερους όσους παράνομους μετανάστες έχουν 5.000 ευρώ – Οι Γερμανοί θα στηρίξουν ΜΚΟ

Οι αποφάσεις που λαμβάνουν και θεωρούν ότι θα ανακόψουν τις ροές!

Οι Ιταλοί θα αφήνουν ελεύθερους όσους παράνομους μετανάστες έχουν 5.000 ευρώ – Οι Γερμανοί θα στηρίξουν ΜΚΟ

Στα μέτρα που ενέκρινε η κυβέρνηση Μελόνι για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, υπάρχει αναφορά και σε ένα είδος χρηματικής εγγύησης, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ενώ την ίδια στιγμή οι Γερμανοί θα πληρώνουν ΜΚΟ για να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις… διασώσεις.

Πιο αναλυτικά, οι παράνομοι μετανάστες που προσφεύγουν κατά της απόρριψης της αίτησης ασύλου προκειμένου να μην μεταφέρονται σε κλειστά κέντρα παραμονής, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν 4.938 ευρώ.

Ποσό το οποίο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, υπολογίζεται ότι θα επιτρέψει στον μετανάστη να διαμείνει στην Ιταλία μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή του και, σε περίπτωση απόρριψης, να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα του.

Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, θα ισχύσει για παράνομους μετανάστες που προέρχονται από «ασφαλείς χώρες» και οι οποίοι, κατά συνέπεια, έχουν θεωρητικά λιγότερες πιθανότητες να καταφέρουν να εγκριθεί η αίτησή τους.

Στο όλο θέμα του μεταναστευτικού, παράλληλα, προστίθεται και μια άλλη ουσιαστική εξέλιξη: σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η Γερμανία πρόκειται να στηρίξει οικονομικά μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, «πρόκειται για πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο και υλοποιείται από την κυβέρνηση του Βερολίνου» και οι χρηματοδοτήσεις «θα ξεκινούν από 400.00 ευρώ, με ανώτατο όριο τις 800.000 ευρώ».

O ιταλικός Τύπος προσθέτει ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η ΜΚΟ Sos Humanity και η καθολική εθελοντική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου, με έδρα την Ρώμη, η οποία παρέχει φροντίδα σε μετανάστες και πρόσφυγες σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασαν «μεγάλη έκπληξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.