ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ολλανδία: Θέλει να αγοράσει Leopard 1 από εταιρεία της Ελβετίας και να τα διαθέσει στο Κίεβο

Τον Φεβρουάριο ο Ρούτε ανήγγειλε πως θα παραδώσει τουλάχιστον εκατό βαριά άρματα μάχης παλαιότερης τεχνολογίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Ολλανδία: Θέλει να αγοράσει Leopard 1 από εταιρεία της Ελβετίας και να τα διαθέσει στο Κίεβο

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα ζητήσει από αυτή της Ελβετίας άδεια να αγοράσει βαριά άρματα μάχης Leopard 1 από ελβετική εταιρεία προκειμένου να τα διαθέσει στον στρατό της Ουκρανίας, μετέδωσε χθες Πέμπτη το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.

Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ανήγγειλε πως θα παραδώσει τουλάχιστον εκατό βαριά άρματα μάχης Λέοπαρντ 1, παλαιότερης τεχνολογίας, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε συνεργασία με τη Γερμανία και τη Δανία.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η αγορά στην οποία αναφέρθηκε το ANP αποτελεί μέρος του αρχικού σχεδίου, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Οι υπηρεσίες του κ. Ρούτε δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τον περασμένο μήνα, η ελβετική κυβέρνηση ενέκρινε την απόσυρση από την υπηρεσία 25 πιο προηγμένων Λέοπαρντ 2, προκειμένου να επαναπωληθούν στη Γερμανία.

Το ζήτημα της πώλησης αρμάτων μάχης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα λεπτό στην Ελβετία, όπου η νομοθεσία για την ουδετερότητα της χώρας και η απαγόρευση της πώλησης όπλων σε εμπόλεμες χώρες αποκλείουν το ενδεχόμενο απευθείας παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, μολονότι η ελβετική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τάσσεται υπέρ της και παρά τα επανειλημμένα αιτήματα από πλευράς του Κιέβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.