ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Παρέλαβε και δεύτερο αντιαεροπορικό σύστημα Patriot από τη Γερμανία

Η Γερμανία έχει ενισχύσει σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Παρέλαβε και δεύτερο αντιαεροπορικό σύστημα Patriot από τη Γερμανία

Ακόμη ένα σύστημα Patriot παρέλαβε η Ουκρανία, το δεύτερο κατά σειρά, από τη Γερμανία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων.

Παραδόθηκαν επίσης πύραυλοι για τα συστήματα Patriot, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο της γερμανικής κυβέρνησης για τα οπλικά συστήματα που έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν ακόμη εννέα ερπυστριοφόρα οχήματα Bandvagn, 7.390 οβίδες πυροβολικού των 155 χιλιοστών, τρία τηλεχειριζόμενα οχήματα άρσης ναρκοπεδίων και οκτώ βυτιοφόρα.

Η Γερμανία έχει ενισχύσει σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, καθώς τα αμερικανικής κατασκευής Patriot, τα γερμανικής κατασκευής IRIS-T και τα αυτοκινούμενα Gepard έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο ζητεί εξάλλου πιεστικά από το Βερολίνο πυραύλους κρουζ Taurus, οι οποίοι θα μπορούσαν να πλήξουν ρωσικές θέσεις σε μεγάλη απόσταση πίσω από την πρώτη γραμμή των μετώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.